ΑΘΗΝΑ
22:21
|
03.05.2024
Η Επιτροπή Διοικητικά Κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές κάλεσε τους κρατούμενους που θα συμμετάσχουν στην απεργία πείνας να γράψουν τις διαθήκες τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Διοικητικά Κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε να ξεκινήσει μαζική απεργία πείνας αορίστου χρόνου τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωση που διέρρευσε από το Γραφείο Πληροφοριών Κρατουμένων, η επιτροπή ανέφερε ότι η απεργία θα γίνει για να ασκηθεί πίεση στις ισραηλινές αρχές κατοχής σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αφορούν τη διοικητική κράτηση εν είδει απάντησης στη δολοφονία του κρατούμενου απεργού πείνας Χαντέρ Αντνάν.

«Είμαστε βέβαιοι χωρίς αμφιβολία ότι η κατοχή και το Σιν Μπετ [η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ] , αφότου εξαντλήσαμε όλα τα εργαλεία πίεσης, δεν μπορούν να δώσουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά το ζήτημα της διοικητικής κράτησης, παρά μόνο με πραγματική πίεση που τους αναγκάζει και τους ωθεί να ανταποκριθούν στα αιτήματά μας» αναγράφει η δήλωση.

Η επιτροπή επεσήμανε ότι, αν υπάρχει και εξωτερική υποστήριξη, η συλλογική απεργία πείνας είναι ένα αποτελεσματικό όπλο, επισημαίνοντας ότι η απόφαση έρχεται σε συνέχεια όλων των προηγούμενων προσπαθειών που έχουν καταβληθεί κατά της αυθαίρετης διοικητικής κράτησης, είτε με απεργίες είτε με μποϊκοτάζ στα δικαστήρια, όπως και με τη δραστηριότητα των κρατουμένων εδώ και δύο χρόνια.

Η δήλωση εξηγεί ότι η απόφαση έρχεται μετά από επί εικοσιτετραώρου βάσεως διαβουλεύσεις και συντονισμό. Υπογραμμίζει ότι η απεργία πείνας ενσαρκώνει τις αρχές της ελευθερίας με το να αρνείται τις αδικίες και επιβεβαιώνει ότι το να πεθάνεις με αξιοπρέπεια είναι πιο έντιμο από το να ζεις κάτω από την ταπείνωση της κατοχής.

Η επιτροπή προέτρεψε κάθε ικανό διοικητικά κρατούμενο να συμμετάσχει στην απεργία και κάλεσε τους κρατούμενους που θα συμμετάσχουν στην απεργία να γράψουν τις διαθήκες τους, τονίζοντας ότι αυτή είναι μια «ιστορική στιγμή» που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Σε άλλο σημείο, η επιτροπή κατέστησε σαφές ότι οι διοικητικά κρατούμενοι απαιτούν να τεθεί ένα όριο στη διοικητική κράτηση και να σταματήσει «αυτή η άθλια σφαγή που συντόμευσε τη ζωή μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα