ΑΘΗΝΑ
03:47
|
08.05.2024
Το μυθιστόρημα «Θα ειδωθούμε τον Αύγουστο» ήταν ο καρπός της τελευταίας του προσπάθειας την οποία συνέχιζε παρά τις αντιξοότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τον Αύγουστο θα ειδωθούμε» («En Agosto Nos Vemos»). Έτσι λέγεται το τελευταίο ανέκδοτο μυθιστόρημα του διεθνούς φήμης Νομπελίστα Κολομβιανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (1927-2014) που αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου, δέκα χρόνια μετά το θάνατό του, από τον εκδοτικό οίκο  Penguin-Random House.

EN AGOSTO NOS VEMOS” / Novela inédita de Gabriel García Márquez saldrá en  2024

Ο συγγραφέας του αλησμόνητου μυθιστορήματος «100 χρόνια μοναξιάς»  και του «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας» άφησε πίσω του ατελές το τελευταίο του έργο πεθαίνοντας τον Απρίλιο του 2014. Εκείνη την περίοδο η οικογένειά του είχε αποφασίσει να μην εκδοθεί. Ωστόσο, σήμερα οι δύο του γιοι, Ροδρίγκο και Γκονζάλο Γκαρσία Μπάρτσα αποφάσισαν ότι το έργο θα μπορούσε να διαβαστεί από τους πιστούς αναγνώστες του πολυαγαπημένου συγγραφέα.

Το μυθιστόρημα «Θα ειδωθούμε τον Αύγουστο» ήταν ο καρπός της τελευταίας του προσπάθειας την οποία συνέχιζε παρά τις αντιξοότητες.

En agosto nos vemos, la novela inédita e inconclusa del Gabo | Noticias |  teleSUR

Οι γιοι του επιφανούς συγγραφέα μιλώντας πριν λίγες μέρες σε δημοσιογράφους ώστε να ανακοινώσουν την απόφασή τους ανέφεραν τα ακόλουθα:

«Διαβάζοντάς το περίπου 10 χρόνια μετά το θάνατό του, ανακαλύψαμε ότι το κείμενο είχε πολλές και ευχάριστες χάρες και πως τίποτε δεν μας εμπόδισε να απολαύσουμε τις πιο αξιόλογες πλευρές του: την ικανότητά του να μηχανεύεται, την ποιητική γλώσσα, την αφήγηση που σε αιχμαλωτίζει, την βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και του ενδιαφέροντός του για τις εμπειρίες και τις ατυχίες, ειδικά στον έρωτα».

Gabriel García Márquez with Mercedes Barcha and their ...

Όπως έχει γίνει ως τώρα γνωστό, το τελευταίο μυθιστόρημα έχει έκταση περίπου 150 σελίδες και είναι χωρισμένο σε πέντε τμήματα που αφορούν την ιστορία μίας ηρωίδας με το όνομα «Άνα Μαγκνταλένα Μπαχ».

Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει με σκληρόδετο εξώφυλλο, σε ηλεκτρονική και ακουστική μορφή  σε όλες τις ισπανόφωνες χώρες πλην του Μεξικού. Στη συνέχεια ελπίζουμε πως θα μπορούμε να αναμένουμε την μετάφραση και έκδοσή του στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα