ΑΘΗΝΑ
18:49
|
18.05.2024
Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε 35 drones-καμικάζι πάνω από το Κίεβο. Οι αρχές της πρωτεύουσας δήλωσαν ότι η πτώση των συντριμμιών τραυμάτισε πέντε άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη την Ουκρανία τα ξημερώματα, καθώς Ουκρανοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ ανέφεραν μια σειρά από ρωσικές επιθέσεις με drone και πυραύλους.

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε 35 drones-καμικάζι πάνω από το Κίεβο. Οι αρχές της πρωτεύουσας δήλωσαν ότι η πτώση των συντριμμιών τραυμάτισε πέντε άτομα και προκάλεσε ζημιές σε μια πολυκατοικία και σε περίπου 20 οχήματα.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή Σολομιάνσκιι του Κιέβου και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια drone έπεσαν στη συνοικία Σβιατόσιν, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο στο κανάλι του στο Telegram. Επιπλέον, μια δεξαμενή ντίζελ τρυπήθηκε, αν και αυτό δεν οδήγησε σε πυρκαγιά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα τον ουκρανικό στρατό, ότι περίπου τα μεσάνυχτα, βομβαρδιστικά της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας έπληξε μια αποθήκη τροφίμων στην περιοχή της Οδησσού.

Ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Γιούρι Κρουκ, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά και ότι ένα άτομο αγνοείται.

Από τη ρωσική πλευρά, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή της Ζαπορίζια, ισχυρίστηκε στο κανάλι του στο Telegram ότι μια πυραυλική επίθεση κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης εκρήξεις στις περιφέρειες Τσέρνιγκοφ και Ντνιπροπετρόφσκ, καθώς και στην πόλη της Ζαπορίζια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα