ΑΘΗΝΑ
17:31
|
17.05.2024
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καλεί τις αμερικανικές αρχές να εξετάσουν αν το συμβάν προέκυψε από ξενοφοβικά κίνητρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα κάλεσε χθες τις αρχές των ΗΠΑ να διερευνήσουν τον θάνατο οκτώ Βενεζουελάνων μεταναστών που σημειώθηκε αφού χτυπήθηκαν από SUV στο Μπράουνσβιλ του Τέξας.

«Απαιτούμε να διερευνηθούν τα γεγονότα σε βάθος και να διευκρινιστούν τα αίτια τους, προκειμένου να αποκλειστούν οποιεσδήποτε προθέσεις που σχετίζονται με μίσος και ξενοφοβικές πρακτικές κατά του λαού της Βενεζουέλας, οι οποίες έχουν συμβεί στο παρελθόν», ανέφερε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Αυτές οι πρακτικές είναι προϊόν μιας κουλτούρας βίας και μισαλλοδοξίας που προωθείται από εξτρεμιστικούς τομείς της αμερικανικής πολιτικής και κοινωνίας», πρόσθεσε, τονίζοντας τα «ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων».

Το δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά από το Ozanam Center, ένα καταφύγιο για μετανάστες και άστεγους στο Μπράουνσβιλ. Τα θύματα, μεταξύ των οποίων και πάνω από 10 τραυματίες, περίμεναν το λεωφορείο όταν ένα Range Rover έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους.

Death toll increases to 8 after car plows into a crowd in front of shelter  housing migrants | CNN

Ο οδηγός κρατήθηκε από μάρτυρες μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Ο Βίκτορ Μαλντονάντο υπεύθυνος του καταφυγίου, επεσήμανε ότι τα θύματα ήταν άνδρες από τη Βενεζουέλα που είχαν φτάσει στο καταφύγιο πριν από περίπου δύο ή τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός παραβίασε ένα κόκκινο φανάρι πριν χτυπήσει τους ανθρώπους που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου. Οι αρχές εξετάζουν εάν το χτύπημα ήταν σκόπιμο ή όχι, αναφέρει το US Today.

«Μπορεί να είναι τρεις παράγοντες. Μπορεί να είναι μέθη, μπορεί να είναι ατύχημα ή σκόπιμη δράση. Για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, πρέπει να εξαλείψουμε τους άλλους δύο», δήλωσε ο Μάρτιν Σάντοβαλ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ, Φέλιξ Σαουτσέντα, κατονόμασε τον ύποπτο για την υπόθεση ως τον Τζορτζ Άλβαρεζ, 34 ετών, κάτοικο του Μπράουνσβιλ, που βαρύνεται από εκτενές ποινικό ιστορικό.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί το κίνητρο, λέγοντας σε έναν δημοσιογράφο ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει οριστικά εάν το επεισόδιο ήταν ατύχημα ή συνέβη σκόπιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απατεώνες έστησαν πλαστή ιστοσελίδα στο όνομα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα