ΑΘΗΝΑ
05:33
|
17.05.2024
«Οι Χούθι στόχευσαν στρατιώτες μας που σταθμεύουν στις τοποθεσίες του Χαρίμπ με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος», δήλωσε αξιωματούχος του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια επίθεση των Χούθι με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Χαρίμπ της επαρχίας Μαρίμπ της Υεμένης, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας βαριά άλλους πέντε, σύμφωνα όσα είπε αξιωματούχος του στρατού στο Xinhua.

«Οι Χούθι στόχευσαν τους στρατιώτες μας που σταθμεύουν στις τοποθεσίες του Χαρίμπ με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά αργά το βράδυ της Πέμπτης, προκαλώντας μια μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ένας αξιωματούχος που ζήτησε ανωνυμία.

Η φερόμενη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας στη σύγκρουση ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους Χούθι, η οποία γνώρισε μια αξιοσημείωτη ύφεση των εχθροπραξιών τους τελευταίους μήνες.

Αυτή η σχετική ηρεμία συμπίπτει με τις περιφερειακές και διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες που στοχεύουν να θέσουν ένα τέλος στον καταστροφικό πόλεμο της Υεμένης που μετρά οκτώ χρόνια.

Ο αγώνας για την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης έχει γίνει μια σημαντική κινητήρια δύναμη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, καθώς οι πολύτιμοι πόροι της προσελκύουν διάφορες φατρίες που διεκδικούν τον έλεγχό της.

Η Υεμένη έχει εμπλακεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο αφότου η πολιτοφυλακή Χούθι πήρε τον έλεγχο πολλών βόρειων πόλεων και ανέτρεψε την υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση της Υεμένης από τη Σαναά το 2014.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα έναν πελώριο αριθμό θυμάτων και έχει ωθήσει την Υεμένη στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής κρίσης και εκτεταμένου λιμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα