ΑΘΗΝΑ
22:51
|
25.04.2024
Το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Λευκωσία τυλίχθηκε στις φλόγες στις 26 Απρίλη, με πολλούς να κάνουν λόγο για εμπρησμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην υπόθεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 26 Απριλίου στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Λευκωσία, η οποία από πολλές πλευρές είχε χαρακτηριστεί ως εμπρησμός με τις υποψίες να στρέφονται σε υποστηρικτές της Ουκρανίας, τοποθετήθηκε εκ νέου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας τα στοιχεία που διαθέτει η κυπριακή πλευρά σχετικά με τις αιτίες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο RCSC, το Τμήμα Πολιτισμού της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, στις 26 Απριλίου και αναμένουμε το τελικό πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία της Δημοκρατίας της Κύπρου», αναφέρει η κ. Ζαχάροβα, κρατώντας σε αυτή τη φάση χαμηλά τους τόνους, αλλά υποδηλώνοντας πως το ενδιαφέρον της Μόσχας για το περιστατικό είναι υψηλό.

«Είναι η άποψή μας ότι οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διερεύνηση τέτοιων κοινωνικά επικίνδυνων περιστατικών θα πρέπει να εξετάσουν κάθε έκδοση. Τουλάχιστον, αυτό θα τους βοηθήσει να αποκλείσουν την περίπτωση κακόβουλης πρόθεσης», επισημαίνει η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Η ρωσική πρεσβεία διατηρεί στενές επαφές με τις αρμόδιες αρχές στην Κύπρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραβίαστη και πλήρης προστασία των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Rossotrudnichestvo, της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη διεθνή ανθρωπιστική συνεργασία της Μόσχας στο εξωτερικό, είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και έδειξε ως υπεύθυνους «υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου στο νησί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα