ΑΘΗΝΑ
00:51
|
05.05.2024
Ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε τελικά του Γκιόργκι Γκόρο στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε τελικά του υποψηφίου του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, με τους δύο υποψηφίους Φρέντι Μπελέρη και Γκιόργκι Γκόρο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης, αναδείχθηκε τελικά, νικητής των εκλογών.

Η επικράτηση του Φρέντι Μπελέρη που κρατείται στις φυλακές Τιράνων κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων, θεωρείται νίκη της ελληνικής ομογένειας, και προσωπική ήττα του Έντι Ράμα που αποφάσισε τη σύλληψή του παραμονές των εκλογών.

Ωστόσο, στην αλβανική αντιπολίτευση που στηρίζει τον κ. Μπελέρη θεωρούν βέβαιο, ότι ο Ράμα έχει έτοιμο plan B για να τον εμποδίσει να αναλάβει καθήκοντα. «Όπως λένε ο Ράμα έχει πάρει μαθήματα από τον μέντορά του Ερντογάν υπενθυμίζοντας τη δίωξη που ασκήθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική ιστοσελίδα himara.gr.

Επίσης στις εκλογές στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα