ΑΘΗΝΑ
14:51
|
26.05.2024
Τα ατυχήματα με βάρκες είναι συχνά στο Μαλάουι. Τον περασμένο μήνα, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από βύθιση βάρκας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αγοράκι ενός έτους πνίγηκε και 23 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, αφότου ένας ιπποπόταμος χτύπησε χθες μια βάρκα στον μεγαλύτερο ποταμό του Μαλάουι, τον Σάιρ.

Το μωρό, που ταυτοποιήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Αβραάμ Φράνσις, επέβαινε με τη μητέρα του στην περιοχή Νσάντζε, όταν συνέβη το περιστατικό. Η μητέρα δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν σήμερα ότι μόνο 13 από τα 37 άτομα που επέβαιναν στη βάρκα όταν χτυπήθηκε από τον ιπποπόταμο είχαν βγει από το ποτάμι.

«Η αποστολή αναζήτησης για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της αστυνομίας Άγκνες Ζαλακόμα.

Οι διασώστες ανέσυραν το άψυχο σώμα του βρέφους μετά τη σύγκρουση, σύμφωνα με την Ζαλακόμα, που πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αστυνομικοί και ομάδες διάσωσης αναζητούν τους αγνοούμενους.

Η Γκλαντίς Γκαντά, τοπική βουλεύτρια, είπε στη VOA ότι η διάσχιση του ποταμού είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς σε αυτόν υπάρχουν πολλοί ιπποπόταμοι και κροκόδειλοι.

«Τα κανό που λειτουργούν γύρω από αυτήν την περιοχή δεν είναι μηχανοκίνητα σκάφη. Έτσι, όταν περνάτε, ξέρετε πραγματικά ότι “το κάνω αυτό με δική μου ευθύνη”», είπε.

Ένας από τους επιζώντες, ο Νέλσον Κάρος, 53 ετών, του οποίου η σύζυγος εξακολουθεί να αγνοείται, είπε στο Πρακτορείο Ειδήσεων του Μαλάουι ότι κρατήθηκε από έναν πλαστικό κουβά ενώ περίμενε να τον σώσουν τα μέλη της κοινότητας.

Τα ατυχήματα με βάρκες είναι συχνά στο Μαλάουι. Τον περασμένο μήνα, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από βύθιση βάρκας στο Μιτσίντζι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Την περιοχή των πλημμυρών επισκέφθηκε ο Πασινιάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη για τον τελικό του Conference League

Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω

Υεμένη: Οι Χούθι απελευθερώνουν περισσότερους από 100 κρατούμενους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα