ΑΘΗΝΑ
07:47
|
06.05.2024
Ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να περικόψει έως και 40% το προσωπικό του καθώς προωθεί την εφαρμογή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδιά του για περισσότερες από 55.000 απολύσεις μέσα στα επόμενα 7 χρόνια ανακοίνωσε ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός BT Group, καθώς μεγάλο μέρος τους θα αντικατασταθεί από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η μείωση προσωπικού της εταιρείας αφορά στο 40% των 130.000 υπαλλήλων που απασχολεί σε όλον τον κόσμο, με περίπου 30.000 από αυτούς να αποτελούν εργολαβικούς εργαζόμενους και το υπόλοιπο 80.000 προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών έχει ξεκινήσει ήδη την εγκατάσταση πλήρους ευρυζωνικής υποδομής οπτικών ινών και 5G και έχει επωφεληθεί από τις ψηφιακές τάσεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως ανακοινώθηκε, έως το τέλος της δεκαετίας η εταιρεία σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει το πιο απαιτητικό κομμάτι της ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών και 5G επόμενης γενιάς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότεροι μηχανικοί.

Η εταιρεία στοχεύει επίσης να επωφεληθεί από ένα ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης και να επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε τομείς όπως η διαχείριση κλήσεων και τα διαγνωστικά δικτύου.

Ο Φίλιπ Τζάνσεν, διευθύνων σύμβουλος της BT, Group δήλωσε ότι η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στις δραστηριότητές της θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάλειψη περίπου 10.000 θέσεων εργασίας.

«Για μια εταιρεία όπως η BT υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να είναι πιο αποτελεσματική», ανέφερε. «Υπάρχει μια μείωση έως και 10.000 θέσεων από αυτό το είδος αυτοματοποιημένης ψηφιοποίησης. Θα ωφεληθούμε πολύ από την τεχνητή νοημοσύνη» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι εκτιμά την τεχνητή νοημοσύνη ως «ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός, που χρειάζεται μεν προσοχή, αλλά σίγουρα αποτελεί τεράστια αλλαγή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα