ΑΘΗΝΑ
16:53
|
02.05.2024
Άλλοι καταδικασθέντες για την ίδια επίθεση δέχθηκαν ποινές φυλάκισης, ενώ ένα άτομο αφέθηκε ελεύθερο μετά από έρευνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία τριών Ιρανών αξιωματικών ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ταραχών που εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα μετά το θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί ενόσω βρισκόταν υπό κράτηση, πέρυσι εκτελέστηκαν σήμερα στο Ισφαχάν.

Η εκτέλεση ανακοινώθηκε μέσω του ειδησεογραφικού ιστότοπου Mizan που συνδέεται με το δικαστικό σώμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις εκτελεσθέντες ήταν οι Ματζίντ Καζέμι, Σαλέχ Μιρχασεμί και Σαΐντ Γιαγκούμπι.

Στις 16 Νοεμβρίου 2022, τα τρία άτομα, κατά τη διάρκεια ταραχών στην πόλη Ισφαχάν, άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώνοντας δύο μέλη της πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, και έναν αστυνομικό.

Το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενo τις ομολογίες τους στο δικαστήριο, ανέφερε ότι οι τρεις άνδρες βρίσκονταν σε επαφή με την τρομοκρατική Οργάνωση Μουτζαχεντίν του Λαού (Mujahedin-e-Khalq – ΜΕΚ), που εδρεύει στην Αλβανία, και πως έλαβαν από εκεί την εντολή να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Άλλοι καταδικασθέντες για την ίδια επίθεση δέχθηκαν ποινές φυλάκισης, ενώ ένα άτομο αφέθηκε ελεύθερο μετά από έρευνες.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μέλη ενός δικτύου με διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ΜΕΚ, καθώς και με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα