ΑΘΗΝΑ
03:20
|
04.05.2024
Την πρώτη του εμφάνιση μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον περασμένο Αύγουστο, έκανε ο διάσημος συγγραφέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια λογοτεχνικού συνεδρίου, έκανε, χθες Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί.

Εννέα μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε, όταν άνδρας πετάχτηκε στην σκηνή και του κατάφερε 10 τραύματα με μαχαίρι και μετά από πολλές περιπλοκές υγείας που αντιμετώπισε, ο ινδικής καταγωγής Βρετανο-αμερικανός συγγραφέας εμφανίστηκε χθες σε γκαλά, φορώντας γυαλιά με μαύρο φακό στο ένα μάτι, το οποίο έχασε ως συνέπεια της επίθεσης που απείλησε να του κοστίσει τη ζωή.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του μυθιστορήματος, με τίτλο Victory City, ο συγγραφέας είχε δηλώσει, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά την επίθεση, ότι αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες στο γράψιμο και υπέφερε από μετατραυματικό στρες.

«Είναι ωραίο να επιστρέφω – σε αντίθεση με το να μην επιστρέψω, κάτι που ήταν επίσης μια πιθανότητα. Χαίρομαι που η τύχη το θέλησε να είμαι εδώ», είπε ο Ρούσντι σε 700 καλεσμένους στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, κάτω από μια θύελλα χειροκροτημάτων.

«Η τρομοκρατία δεν πρέπει να μας φοβίζει. Η βία δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Ο αγώνας συνεχίζεται», διακήρυξε ο Ρούσντι στα γαλλικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της PEN America, της ομάδας για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στη λογοτεχνία που τον τίμησε χθες, και της οποίας ήταν για μεγάλη περίοδο πρόεδρος.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον περασμένο Αύγουστο τον βοήθησε. «Αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι, σίγουρα δεν θα στεκόμουν εδώ σήμερα. Ήμουν ο στόχος εκείνη τη μέρα, αλλά αυτοί ήταν οι ήρωες. Το κουράγιο εκείνη τη μέρα ήταν όλο δικό τους. Τους χρωστάω τη ζωή μου», είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα