ΑΘΗΝΑ
21:07
|
08.05.2024
Στην περιοχή του Γκαζνί δύο παιδιά ηλικίας 9 και 12 ετών ανακάλυψαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που τους έμοιαζε με παιχνίδι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός από προηγούμενες στρατιωτικές συγκρούσεις εξερράγη χθες στην περιοχή του Γκαζνί του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας της περιοχής, δύο παιδιά ηλικίας 9 και 12 ετών ανακάλυψαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που τους έμοιαζε με παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, τα παιδιά σκόπευαν να μεταφέρουν τη συσκευή στο σπίτι τους, αλλά αυτή πυροδοτήθηκε, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο του ενός παιδιού και τον τραυματισμό του άλλου.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο συμβάν στο Αφγανιστάν εντός έξι ημερών. Την Τρίτη, ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που εκτιμάται ότι αποτελεί υπόλειμμα προηγούμενων συγκρούσεων, εξερράγη στο Νανγκαράρ, προκαλώντας τον θάνατο δύο αδερφών.

Εκτιμάται πως το Αφανιστάν είναι μία από τις χώρες με το υψηλότερο επίπεδο μόλυνσης από νάρκες παγκοσμίως.

Οι επαναλαμβανόμενες εκρήξεις που προκαλούνται από αδρανείς εκρηκτικούς μηχανισμούς που εγκαταλείφθηκαν από τα προηγούμενα 40 χρόνια ένοπλων συγκρούσεων και εμφυλίων πολέμων έχουν ως αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς πολλών ατόμων, κυρίως παιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Βραζιλία: 100 νεκροί από πλημμύρες-Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα