ΑΘΗΝΑ
19:35
|
30.04.2024
Έξι μήνες μετά, ο 1ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, όρισε ανεξάρτητους πραγματογνώμονες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα έρευνα του ανακριτή είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από πυρά αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβρη, που συντάραξε την κοινή γνώμη και έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα να διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και καταστολή.

Έξι μήνες μετά, ο 1ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, όρισε ανεξάρτητους πραγματογνώμονες, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ανακριτική έρευνα, δεδομένου ότι, μέχρι τώρα, στην δικογραφία υπήρχαν μόνο οι πραγματογνωμοσύνες των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και τα βίντεο από τη σκηνή του συμβάντος.

Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, με τη σειρά τους θα ορίσουν τεχνικούς συμβούλους οι οποίοι θα κληθούν να υπολογίσουν την ταχύτητα κίνησης των τριών οχημάτων, την απόσταση που είχαν μεταξύ τους, καθώς και να εξηγήσουν εάν η απότομη αναστροφή που έκανε ο 16χρονος ήταν το αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας ή απώλειας ελέγχου από την πλευρά του.

Ο ανακριτής αναζητεί απαντήσεις αναφορικά με τους ισχυρισμούς του 35χρονου αστυνομικού, της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως αυτοί διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ότι πυροβόλησε χωρίς να στοχεύει τον 16χρονο, με σκοπό να τον ακινητοποιήσει, θεωρώντας ότι με την απότομη κίνησή του στρεφόταν στη μοτοσικλέτα των συναδέλφων του.

Τα ερωτήματα που καλούνται οι δύο πραγματογνώμονες να απαντήσουν, είχαν διατυπωθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία Εισαγγελέα και ανακριτή για την τύχη του 35χρονου αστυνομικού μετά την απολογία του. Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος με όρους και το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή. Ωστόσο, σαφώς ανέφερε στο βούλευμα ότι οι ισχυρισμοί του αστυνομικού τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα