ΑΘΗΝΑ
21:49
|
08.05.2024
«Η Σαναά απέρριψε το αμερικανικό σχέδιο από την αρχή του, πολέμησε αυτό το σχέδιο για οκτώ χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας στο Al-Mayadeen, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σαναά, Αμπντέλ Αζίζ μπιν Χαμπτούρ μίλησε για ένα «σιωνιστικό, αμερικανικό και δυτικό» σχέδιο που συνωμοτεί ενάντια στην ενότητα της Υεμένης.

Ο Μπιν Χαμπτούρ είπε ότι αυτό το σχέδιο έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, το οποίο ηγήθηκε ενός πόλεμο 8 ετών στην Υεμένη.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 33ης εθνικής επετείου της ένωσης της Υεμένης, ο αξιωματούχος κατήγγειλε ότι «το δυτικό σχέδιο θέλει να κατακερματίσει τη συνοχή της Υεμένης» και να διαμελίσει τη χώρα όπως στο παρελθόν. Ο Μπιν Χαμπτούρ πρόσθεσε ότι το σχέδιο έρχεται από το 1994 και ότι αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή παλιότερων μεθοδεύσεων.

«Η Σαναά απέρριψε το αμερικανικό σχέδιο από την αρχή του, πολέμησε αυτό το σχέδιο για οκτώ χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει», υπογράμμισε.

Ο μπιν Χαμπτούρ εξέφρασε την πίστη του στον λαό της Υεμένης που στο παρελθόν είχε αντισταθεί στα δυτικά σχέδια για διαίρεση της χώρας.

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι η περιφέρεια Χαντραμούτ, η οποία είναι πλούσια σε πρώτες ύλες, θα μπορούσε να γίνει θήραμα της Σαουδικής Αραβίας.

«Η επαρχία Χαντραμούτ είναι μία από τις σημαντικές περιοχές της Υεμένης, πρώτα λόγω της ευρείας γεωγραφίας και της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς και της τοποθεσίας και της οικονομικής της θέσης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου στην Υεμένη, Μαχντί Αλ-Μασάτ, είπε: «Η ενότητα της Υεμένης δεν πρέπει να είναι θέμα διαφωνίας ή σύγκρουσης, αλλά μάλλον πρέπει να παραμείνει μεγαλύτερη από όλα τα πρόσωπα και τα κόμματα, και μεγαλύτερη από όλες τις διαφορές και τις συγκρούσεις».

«Η χώρα μας είναι εκτεθειμένη σε συνωμοσίες και ύποπτα έργα που επιδιώκουν να την υπονομεύσουν, μέσω περαιτέρω διάλυσης και κατακερματισμού», πρόσθεσε.

Ο Αλ-Μασάτ τόνισε τη σημασία της Ημέρας Ενότητας που υποδεικνύει τον μόνο ασφαλή δρόμο για μια λύση στην Υεμένη. Τόνισε επίσης ότι η ενότητα είναι στη μοίρα των ανθρώπων και «μια φωνή που δεν φεύγει από τη συνείδηση του έθνους», ανεξάρτητα από τη φύση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα