ΑΘΗΝΑ
22:52
|
04.05.2024
Αν εκδοθεί «θα θαφτεί στη βαθύτερη και πιο σκοτεινή τρύπα του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ, απομονωμένος για πάντα», τόνισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ, βρίσκεται στα χέρια της αυστραλιανής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα η σύζυγός του και μέλος της νομικής ομάδας υπεράσπισής του, Στέλλα Ασανζ, ζητώντας από την Καμπέρα να κάνει περισσότερα προκειμένου να πιέσει της Ηνωμένες Πολιτείες να παύσουν το αίτημά τους για έκδοση του ιδρυτή των WikiLeaks.

Ενώ ο Τζούλιαν Ασάνζ περιμένει, για περισσότερες από 1.500 ημέρες,  πίσω από τα κάγκελα στο Λονδίνο υπό την απειλή έκδοσης στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών για κατηγορίες κατασκοπείας για διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων, η Στέλλα Ασάνζ, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της στο National Press Club στην Καμπέρα, σήμερα Δευτέρα, τόνισε ότι αν εκδοθεί «θα θαφτεί στη βαθύτερη και πιο σκοτεινή τρύπα του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ, απομονωμένος για πάντα»

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο Τζούλιαν δεν θα πατήσει ποτέ, μα ποτέ σε φυλακή των ΗΠΑ. Η έκδοση σε αυτή την περίπτωση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

Η άφιξη της Στέλλας Ασάνζ, ήταν προγραμματισμένο να συμπέσει με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που τελικά αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων με το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ.

Όμως η απουσία του Μπάιντεν δεν την πτόησε από το να έρθει στη χώρα γέννησης του συζύγου της, επειδή πιστεύει ότι η Αυστραλία έχει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της απελευθέρωσής του.

«Η Αυστραλία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε. «Η ζωή του Τζούλιαν βρίσκεται στα χέρια της αυστραλιανής κυβέρνησης».

Τα σχόλιά της ήρθαν μόλις εβδομάδες αφότου ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι, δήλωσε πως η φυλάκιση του Ασάνζ «δεν εξυπηρετεί πλέον τίποτα», σχόλιο που σύμφωνα με το SBS επανέλαβε ξανά σήμερα στο αυστραλιανό κοινοβούλιο.

Οι Αυστραλοί υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός, Άντονι Αλμπανίζι, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την υπόθεση της απελευθέρωσης του ιδρυτή των WikiLeaks, ενώ στην ίδια κατεύθυνση έχει τοποθετηθεί και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πίτερ Ντάτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα