ΑΘΗΝΑ
22:32
|
04.10.2023
Η Ένωση Χειμαρριωτών καλεί σε διαμαρτυρία έξω από την αλβανική Πρεσβεία στη Φιλοθέη, σήμερα, το απόγευμα στις 18:00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμαρτυρία έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει προγραμματίσει σήμερα, μετά τις 18.00 το απόγευμα η Ένωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα» απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Ο Μπελέρης παραμένει στη φυλακή καθώς το δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα αποφάσισε την παράταση της κράτησής του με τον ίδιο να έχει ήδη μεταφερθεί στην αλβανική πρωτεύουσα, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνεται πως το κάλεσμα αφορά όσους πολίτες αντιλαμβάνονται την αδικία μετά την απόφαση των αλβανικών Αρχών να παρατείνουν την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, «απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Αλβανική Κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται.

Καλούμε όλους τους Χειμαρραίους που μένουν στην Αθήνα αλλά και κάθε Βορειοηπειρώτη, κάθε Ελλαδίτη, κάθε πολίτη της Ελλάδας και της Αλβανίας που αντιλαμβάνεται αυτή την αδικία να βρεθεί στο πλευρό μας στην ειρηνική διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Τρίτη 23 Μαΐου στις 06.00 το απόγευμα στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας (Αρ. Βεκιαρέλη 7, Φιλοθέη).

Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι οι πρακτικές του σιγκουρίμι δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Υπενθυμίζεται πως θέση για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη πήρε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί Ράμα, Ylli Manjani, επισημαίνοντας ότι η σύλληψη είναι παράνομη και όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία των Αρχών ως φιάσκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα