ΑΘΗΝΑ
19:16
|
06.05.2024
Πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για την ευρωπαϊκή ασφάλεια ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσία, δήλωσε από το Κατάρ ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, επέμεινε σήμερα στη θέση ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία και υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να παρέμβει για να τερματίσει τη σύγκρουση.

Ο Όρμπαν, ο οποίος βρίσκεται σε αντίθεση με άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πόλεμο, πραγματοποίησε εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας σε διάσκεψη στο Κατάρ, υποστήριξε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στην Ευρώπη πρέπει να συνάψουν μια νέα συμφωνία ασφαλείας με τη Ρωσία.

Ο Ούγγρος ηγέτης υποστήριξε στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ότι η ρωσική επίθεση αποτελεί αποτέλεσμα μιας «αποτυχίας της διπλωματίας».

«Είναι προφανές ότι η λύση στο πεδίο της μάχης δεν λειτουργεί», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να κερδίσει.

«Βλέποντας την πραγματικότητα, κοιτάζοντας τα στοιχεία, κοιτάζοντας το περιβάλλον, κοιτάζοντας το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει νίκη για τους δύστυχους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης», είπε. «Αυτή είναι η θέση μου».

Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι «η καρδιά μας είναι με τους Ουκρανούς», αφού «καταλαβαίνουμε πόσο υποφέρουν».

«Η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει και να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ της ειρήνης και των διαπραγματεύσεων», είπε στο φόρουμ.

Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι μετά την κατάπαυση του πυρός πρέπει να υπάρξει μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία ασφαλείας με τη Ρωσία.

«Ως κράτος η Ουκρανία είναι φυσικά πολύ σημαντική, αλλά μακροπρόθεσμα, από στρατηγική άποψη, αυτό που διακυβεύεται είναι η μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης», είπε.

«Είναι προφανές ότι χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπάρχει αρχιτεκτονική ασφάλειας για την Ευρώπη. Και αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να σταματήσει… εκτός εάν οι Ρώσοι μπορέσουν να συνάψουν συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ως Ευρωπαίος δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτό, αλλά είναι η μόνη διέξοδος».

Ο Όρμπαν επιτέθηκε επίσης στην ηγεσία της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ «διανοούμενη», αλλά είπε ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να φύγει από το μπλοκ καθώς το 85% των εξαγωγών της πηγαίνουν σε άλλα κράτη μέλη του.

Το τρίτο «Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, με την υποστήριξη του Bloomberg», θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Το φετινό φόρουμ στοχεύει να εμβαθύνει στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία, την ενέργεια, την υγειονομική περίθαλψη και την τεχνολογία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Όρμπαν δήλωσε πως η Ουγγαρία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κατάρ για να αγοράσει φυσικό αέριο για να μειώσει την εξάρτηση της από τη ρωσική ενέργεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα