ΑΘΗΝΑ
18:08
|
01.05.2024
Έριξαν πουρέ σε πίνακα και τιμωρούνται. Έρευνες σε 15 σπίτια σε όλη τη χώρα με πρόφαση τη «σύσταση ή υποστήριξη εγκληματικής οργάνωσης»!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιδρομές σε επτά κρατίδια πραγματοποίησε, σήμερα Τετάρτη, η γερμανική αστυνομία με στόχο ακτιβιστές για το κλίμα της ομάδας «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά), η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αναστατώσει τη χώρα, με τις κινητοποιήσεις της.

Στο πλαίσιο των εφόδων που διεξήχθησαν για λογαριασμό της Κρατικής Εγκληματικής Αστυνομίας της Βαυαρίας (LKA) και της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου, ερευνήθηκαν συνολικά 15 ακίνητα στο Βερολίνο, την Βαυαρία και την Έσση, ενώ έρευνες έγινα στο Αμβούργο, το Μαγδεμβούργο, τη Δρέσδη και το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Οι επιδρομές διατάχθηκαν στο πλαίσιο έρευνας με στόχο επτά άτομα ηλικίας 22 έως 38 ετών για υποψίες «σύστασης ή υποστήριξης εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρεται σε κοινή δήλωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας της Βαυαρίας. Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι «οργάνωσαν εκστρατεία δωρεών για τη χρηματοδότηση περαιτέρω εγκληματικών πράξεων» για την ομάδα μέσω της ιστοσελίδας της.

Τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια ευρώ είχαν συγκεντρωθεί στην εκστρατεία, που χρονολογείται από το 2022, ανέφεραν οι αρχές, προσθέτοντας ότι «αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες ως επί το πλείστον για τη διάπραξη περαιτέρω εγκληματικών ενεργειών της ένωσης».

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την «εγκληματική ενέργεια» στην οποία αναφέρονται, αλλά υποστήριξαν ότι δύο από τους υπόπτους φέρεται να προσπάθησαν να σαμποτάρουν έναν αγωγό πετρελαίου μεταξύ Τεργέστης της Ιταλίας και Ίνγκολσταντ της Γερμανίας, ο οποίος θεωρείται «κρίσιμης σημασίας υποδομή» στη Βαυαρία.

Επιπλέον, με οδηγίες της εισαγγελίας, η ιστοσελίδα της ομάδας κατασχέθηκε και έκλεισε , όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τις νέες έρευνες, δεκάδες ακτιβιστές για το κλίμα από την ομάδα βρέθηκαν ενώπιον των δικαστηρίων τις τελευταίες εβδομάδες για τις ενέργειες αποκλεισμού της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών τους με τους περισσότερους να τιμωρούνται με πρόστιμα για διατάραξη της κυκλοφορίας ή παρεμπόδιση του αστυνομικού έργου, ενώ ορισμένα δικαστήρια έχουν αρχίσει να αυστηροποιούν τις ποινές τους και να εκδίδουν αποφάσεις και για ποινές φυλάκισης.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο συνασπισμός του εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις τακτικές των ακτιβιστών που κυμαίνονται από απεργίες πείνας και κλείσιμο των δρόμων μέχρι επιθέσεις σε έργα τέχνης σε μουσεία.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ωστόσο ότι οι διαμαρτυρίες τους είναι ζωτικής σημασίας ενόψει της ανεπαρκούς δράσης της κυβέρνησης και της κοινωνίας γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Εμείς, που ζούμε σήμερα, είμαστε οι τελευταίοι που μπορούμε ακόμα να εμποδίσουμε την μη αναστρέψιμη κατάρρευση του κλίματος», ανέφερε η ομάδα που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι ενάντια στην επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα