ΑΘΗΝΑ
21:38
|
07.05.2024
Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση επειδή υπερασπιζόταν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οργουελιανή «αστυνομία σκέψης» φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Γερμανία καθώς σύμφωνα με το γερμανικό  Die Welt ένας 32χρονος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση επειδή υπερασπιζόταν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και είχε κανάλι στο Telegram με όνομα και σήμα που παρέπεμπαν στο υπερεθνικιστικό κόμμα «Η Άλλη Ρωσία» (Drugaya Rossiya).

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The New Voice of Ukraine, ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος για διασπορά ρωσικής προπαγάνδας επειδή χρησιμοποιούσε το σύμβολο Ζ που εν μέρει είναι απαγορευμένο στη Γερμανία. Επίσης, καταδικάστηκε επειδή παραβίασε τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής έχοντας πάνω του ένα απαγορευμένου τύπου μαχαίρι.

Από την άλλη, δεν γλίτωσε την εξάμηνη ποινή φυλάκισης ούτε ένας 35χρονος φίλος του που θεωρήθηκε «συνεργός» σε έγκλημα και οπλοκατοχή.

Στις 28 Μαρτίου 2022 το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πως η δημόσια έκθεση του συμβόλου «Ζ» μπορεί να θεωρηθεί εγκληματική ενέργεια ως ένδειξη αποδοχής του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και επισείει ποινή κάθειρξης έως τρία έτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα