ΑΘΗΝΑ
08:22
|
23.04.2024
«Οι πηγές μου μου είπαν ότι ο Ιμράν Χαν θα ζητήσει σύντομα πολιτικό άσυλο στην Αμερική», δήλωσε συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαρίφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα του, αφού το όνομά του τοποθετήθηκε στη λίστα των ατόμων στα οποία έχει επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση που έβαλε το όνομά μου στο ECL [Exit Control List], καθώς δεν έχω σχέδια να ταξιδέψω στο εξωτερικό…», έγραψε ο Χαν στο Twitter του.

Ο Χαν προστέθηκε στη λίστα ως κατηγορούμενος για την υποκίνηση των επεισοδίων της 9ης Μαΐου. Αρκετά άλλα μέλη του κόμματός του, του Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), αντιμετωπίζουν παρόμοιες υποθέσεις σχετικά με τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την κράτηση του Ιμράν Χαν. Αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Μαΐου αφού δικαστήριο έκρινε ότι η σύλληψή του ήταν παράνομη.

Η κρατική καταστολή στοίχισε τη ζωή σε δέκα άτομα και περισσότερα από 4.000 άτομα συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Geo News, ορισμένοι από τους ηγέτες και κάποια μέλη του PTI επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες και εμποδίστηκαν στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χαν ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Φεϊζάλ Καρίμ Κουντί, Ειδικού Βοηθού του Πρωθυπουργού, Σεχμπάζ Σαρίφ.

«Οι πηγές μου μου είπαν ότι ο Ιμράν Χαν θα ζητήσει σύντομα πολιτικό άσυλο στην Αμερική. Σύντομα θα δούμε στις τηλεοπτικές οθόνες μας ότι ο Ιμράν Χαν ζήτησε πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο Κουντί, όπως παρατίθεται από το Geo News.

Ο Χαν, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του έχουν επινοηθεί, έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον πανίσχυρό πακιστανικό στρατό, ο οποίος έχει κυβερνήσει άμεσα ή επιβλέποντας τις πολιτικές κυβερνήσεις του Πακιστάν σε όλη την ιστορία του κράτους.

Την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας, Καγουάτζα Ασίφ, είπε ότι το Πακιστάν εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το πολιτικό κόμμα του Χαν, τον οποίο χαρακτήρισε «ένα είδος δαίμονα».

«Εξετάζεται η απαγόρευση του PTI», είπε ο Ασίφ στους δημοσιογράφους.

«Το PTI επιτέθηκε στην ίδια τη βάση του κράτους, κάτι που δεν συνέβη ποτέ πριν. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα