ΑΘΗΝΑ
15:25
|
24.05.2024
Ένα ερευνητικό ινστιτούτο χτυπήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε ο δήμαρχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα άτομο σκοτώθηκε καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών για να βομβαρδίσουν την πόλη του Ντονιέτσκ, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Αλεκσέι Κουλέμζιν.

Ένα ερευνητικό ινστιτούτο στην περιοχή Καλινίνσκι της πόλης χτυπήθηκε το πρωί της Παρασκευής, έγραψε ο δήμαρχος στο Telegram. Μια 37χρονη εργαζόμενη σκοτώθηκε στην επίθεση, είπε. Ο Κουλέμζιν δημοσίευσε επίσης εικόνες του πληγέντος τετραώροφου κτιρίου, με τα παράθυρά του σπασμένα και ζημιές στους επάνω ορόφους. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Readovka, το θύμα βρισκόταν στον τέταρτο όροφο όταν χτυπήθηκε.

Οι στρατιωτικές αρχές στο Ντονιέτσκ ανέφεραν ότι έξι πύραυλοι από σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων εκτοξεύτηκαν κατά της πόλης από την πλευρά της Ουκρανίας. Δεν διευκρίνισαν εάν επρόκειτο για τα συστήματα HIMARS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ ή για κάποια από τα εναπομείναντα συστήματα της Σοβιετικής εποχής του Κιέβου.

Οι στρατιωτικές αρχές ανέφεραν έπειτα ότι άλλοι πέντε πύραυλοι κατευθύνθηκαν στην ίδια περιοχή.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ότι υπάλληλοι της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, που εργάζονταν στην περιοχή Καλινίνσκι, δέχθηκαν βομβαρδισμούς, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν σώοι. Δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί μεταξύ αμάχων, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Κουλέμζιν δημοσίευσε άλλο μήνυμα στο Telegram, δηλώνοντας ότι το κέντρο του Ντονιέτσκ είχε βομβαρδιστεί, με έναν από τους πυραύλους να προσγειώνεται έξω από το εμπορικό κέντρο Green Plaza και ότι τουλάχιστον δύο οχήματα καταστράφηκαν από πυραύλους σε άλλα σημεία της πόλης.

Το Ντονιέτσκ είναι συχνός στόχος ουκρανικών χτυπημάτων από το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ του Κιέβου και των δημοκρατιών του Ντονμπάς το 2014, καθώς ο στρατός της Ουκρανίας εγκατέστησε πολύ οχυρωμένες θέσεις γύρω από την πόλη. Οι επιθέσεις στην πόλη εντάθηκαν μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί πολίτες και να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές.

Τον περασμένο Αύγουστο, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν τον στρατηγικής σημασίας οικισμό Πέσκι κοντά στο Ντονιέτσκ. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται για άλλα ελεγχόμενα από την Ουκρανία χωριά στην περιοχή, την Αβνιίβκα και την Μαριίνκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Στον πάγο» το νομοσχέδιο του Μακρόν λόγω των ταραχών

Κουτσούμπας: Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο

Ιταλία: Πρώην βουλευτής κρέμασε παλαιστινιακές σημαίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ανδρουλάκης: Η αγορά είναι ασύδοτη με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα