ΑΘΗΝΑ
04:26
|
15.07.2024
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέπεται να διαρκέσει 60 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο 60 ημερών σε 131 περιοχές για την ενδεχόμενη άφιξη του φαινομένου Ελ Νίνιο, που θεωρείται «άμεσος κίνδυνος».

Το διάταγμα αναφέρει ότι οι περιφερειακές αρχές, σε συνδυασμό με το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτικής Άμυνας (Indeci), το Υπουργείο Υγείας και άλλους σχετικούς φορείς, πρέπει να αναλάβουν αποστολές έκτακτης ανάγκης και επιχειρήσεις αντιμετώπισης και αποκατάστασης.
Το διάταγμα αναφέρει επίσης ότι αυτή η κατάσταση «απαιτεί τη λήψη επειγόντων μέτρων».

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι στρατηγικές «πρέπει να έχουν άμεση αιτιώδη συνάφεια μεταξύ των παρεμβάσεων και του γεγονότος και μπορούν να τροποποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες και τα στοιχεία ασφαλείας που προκύπτουν κατά την εκτέλεσή τους, με την υποστήριξη των τεχνικών μελετών των αρμόδιων φορέων».

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Indeci, τα κυβερνητικά όργανα των εννέα διαμερισμάτων «δεν έχουν την ικανότητα» να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αναμενόμενες προκλήσεις που προκύπτουν από το φαινόμενο Ελ Νίνιο. Κατά συνέπεια, καθίσταται «απαραίτητη η βοήθεια σε εθνικό επίπεδο».

Η περιβαλλοντική οργάνωση GRID-Arendal σημειώνει ότι το φαινόμενο Ελ Νίνιο προκαλεί συνήθως έντονες βροχοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην πλαγιά των Άνδεων προς τον Ειρηνικό, ενώ περιοχές πάνω από τα 2.000 μέτρα έχουν λιγότερη βροχή και υψηλότερες θερμοκρασίες από ό,τι υπό κανονικές συνθήκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα