ΑΘΗΝΑ
00:11
|
27.04.2024
Ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πίτερ Στάνο, δήλωσε παράλληλα ότι δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ε.Ε. κάλεσε τη Ρωσία να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία παρά τη σημερινή επίθεση με drone στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πίτερ Στάνο, δήλωσε παράλληλα ότι δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν.

«Λάβαμε υπόψη τις αναφορές που ισχυρίζονται ότι υπήρχαν μερικά drones που πετούσαν πάνω από την περιοχή της Μόσχας. Δεν είμαστε πραγματικά αρμόδιοι για να σχολιάσουμε, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την προέλευση ή για τις λεπτομέρειες», είπε ο Στάνο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να επαναλάβω είναι η σθεναρή έκκληση της Ε.Ε. προς τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει τέτοια περιστατικά ως πρόσχημα για περαιτέρω κλιμάκωση της παράνομης επιθετικότητάς της κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, το Κίεβο υπέστη τρία κύματα ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drone. Αυτές οι επιθέσεις δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν είναι σοβαρός σχετικά με το να σταματήσει τον πόλεμό του και θέλει να συνεχίσει την κλιμάκωσή του εναντίον του ουκρανικού λαού», είπε.

Τα σχόλια έγιναν αφότου ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η πόλη δέχτηκε επίθεση από drones. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε το Κίεβο για τρομοκρατική επίθεση.

«Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην πόλη της Μόσχας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, στην επιδρομή συμμετείχαν οκτώ drones, τα οποία εξουδετερώθηκαν όλα. Ανέφεραν πως τρία κατεστάλησαν με μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου και παρέκκλιναν από την προβλεπόμενη πορεία τους, ενώ τα υπόλοιπα πέντε καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας. Αρκετά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ελαφρές ζημιές και δύο πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από το Κίεβο και υποστήριξε ότι ήταν στραμμένη ειδικά σε μη στρατιωτικούς στόχους. Το Κρεμλίνο, εν τω μεταξύ, ισχυρίστηκε ότι η επιδρομή ήταν μια ουκρανική προσπάθεια εκδίκησης για ένα πρόσφατο ρωσικό χτύπημα σε κέντρο λήψης αποφάσεων στο Κίεβο.

«Είναι σαφές ότι μιλάμε για την απάντηση του καθεστώτος του Κιέβου στα πολύ αποτελεσματικά μας χτυπήματα στο κέντρο, ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Το χτύπημα που έγινε την Κυριακή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Υποστήριξε ότι η σημερινή επίθεση «επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά» την ανάγκη να συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα