ΑΘΗΝΑ
09:06
|
19.04.2024
Η απαγόρευση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουνίου μέχρι νεωτέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με κυβερνητική εντολή που ανακοινώθηκε χθες, η Πολωνία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα όλων των φορτηγών που είναι εγγεγραμμένα στη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ο κανονισμός τίθεται σε ισχύ στις 30 Μαΐου και θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουνίου μέχρι νεωτέρας. Θα ισχύει για όλα τα φορτηγά, ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα και φορτηγά μεγάλων αποστάσεων που είναι ταξινομημένα στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

Δεν έχει διευκρινιστεί το αν η απαγόρευση θα ισχύει και για τα συνοριακά περάσματα της Πολωνίας με την περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας.

Η Πολωνία είχε ήδη κλείσει το συνοριακό σημείο διέλευσης «Μπομπροβνίκι– Μπερεστόβιτσα» με τη Λευκορωσία στις 10 Φεβρουαρίου και αργότερα τον ίδιο μήνα περιόρισε την κίνηση ρωσικών και λευκορωσικών βαρέων φορτηγών στο σημείο ελέγχου «Κοζλοβίτσι».

Μια παρόμοια ενέργεια προτάθηκε από Ρώσους νομοθέτες κατά των πολωνικών φορτηγών την περασμένη εβδομάδα. Κάλεσαν την κυβέρνηση να απαγορεύσει στα ημιφορτηγά που είναι ταξινομημένα στην Πολωνία να διέρχονται από τη ρωσική επικράτεια και να ανεφοδιάζονται σε ρωσικές τιμές, αντί να ορίσει το κόστος των καυσίμων σε επίπεδο Ε.Ε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα