ΑΘΗΝΑ
02:06
|
27.07.2024
Φωτορεπορτάζ του Κυριάκου Φίνα από τη συγκέντρωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας μετά το εργατικό δυστύχημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμα θάνατος εν ώρα εργασίας. Μία ακόμη οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος. Οι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα από την αρχή του τρέχοντος έτους, ξεπέρασαν ήδη τους 70, ενώ το 2022 ανήλθαν στον αριθμό θλιβερό-ρεκόρ των 104. Αριθμός διπλάσιος από το 2018 και το 2019.

Μετά τον άδικο θάνατο του 47χρονου χειριστή γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό δύο ακόμα συναδέλφων τους το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας πραγματοποίησε σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Περάματος και στο υπουργείο Ναυτιλίας. Εκεί οι απεργοί και αλληλέγγυοι κρέμασαν μαύρα πένθιμα πανιά στην πρόσοψη του κτιρίου.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά κατήγγειλαν τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. ενώ αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων με προκήρυξη απεργίας και για αύριο Τετάρτη και κάλεσμα για νέο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στον ηλεκτρικό στο Πέραμα.

Θα ακουστούν ή θα περιμένουμε το επόμενο προαναγγελθέν… δυστύχημα;

Δείτε τις φωτογραφίες του Κυριάκου Φίνα από τη συγκέντρωση: 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα