ΑΘΗΝΑ
05:50
|
01.03.2024
Η συγκέντρωση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης 30/5, στις 6:30 μμ στην πύλη της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης.
Φωτογραφία του Κυριάκου Φίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής Εργαζομένων & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος καλεί φορείς και σωματεία σε συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης 30/5, στις 6:30 μμ στην πύλη της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης.

Κάλεσμα

Χθες θρηνήσαμε άλλον έναν συνάδελφο που έχασε τη ζωή του πάνω στο μεροκάματο, ενώ δύο ακόμα συνάδελφοί μας είναι τραυματισμένοι. Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η ανυπαρξία των ελέγχων, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, αργά η γρήγορα θα οδηγούσαν σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλειά μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Δε θα επιτρέψουμε να χάσουμε κι άλλο συνάδελφο! Δε θα επιτρέψουμε να μπαίνουν στη ζυγαριά η ζωή μας από τη μια και η ανάγκη να βγει «γρήγορα» και «οικονομικά» η δουλειά από την άλλη.

Σήμερα απαντήσαμε με καθολική απεργία.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους φορείς, όλο το λαό του Περάματος να στηρίξει τον αγώνα μας και να συμμετέχει στη συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης 30/5, στις 6:30μμ στην πύλη της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ζώνη του Περάματος σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών!

Απαιτουμε:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου
  • Άμεση κήρυξη της ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας
  • Να παρθουν όλα τα μετρά για να στελεχωθει και να λειτουργησει το κέντρο υγείας και ο πυροσβεστικός σταθμος.

Σε συντονισμό και με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση αυτων των αιτημάτων μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

Πού δρουν οι περισσότερες συμμορίες ανηλίκων

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά του μακελειού στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα