ΑΘΗΝΑ
21:44
|
26.04.2024
Ως γιος ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω υποστήριξη σε όλη τη Σερβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σκιά της νέας επικίνδυνης όξυνσης της βίας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο έπεσε σήμερα στο τερέν του γαλλικού τουρνουά τένις, στο στάδιο Ρολάν Γκαρός του Παρισιού, που ξεκίνησε στις 22 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 11 Ιουνίου.

«Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία» έγραψε στον φακό της κάμερας με λευκό μαρκαδόρο ο επιφανής Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού (σερβικής καταγωγής) Κοβάσεβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Ο Τζόκοβιτς εξήγησε γιατί τον απασχολεί τόσο η δραματική όξυνση της βίας σε βάρος των συμπατριωτών του στο Κοσσυφοπέδιο, του οποίου την μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας ουδέποτε γνώρισε η Σερβία αλλά και άλλες τέσσερις χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Ως δημόσιο πρόσωπο και ως γιος ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω υποστήριξη σε όλη τη Σερβία. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον σερβικό λαό και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά είναι πολύ απαραίτητο να δείξουμε υποστήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Γνωρίζω ότι υπήρξαν ενστάσεις από διεθνείς δημοσιογράφους. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αν θα με τιμωρήσουν, αλλά δεν έχω καμία επιφύλαξη και θα το έκανα ξανά. Είμαι κατά των πολέμων και οποιασδήποτε σύγκρουσης, αυτό το έχω εκφράσει πάντα δημόσια. Αυτή η κατάσταση με το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί προηγούμενο σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Λυπάμαι πολύ που βρισκόμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Το Κοσσυφοπέδιο είναι το προπύργιό μας, εκεί δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία μας, εκεί βρίσκονται τα πιο σημαντικά μας μοναστήρια. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα το έκανα ξανά, αλλά κυρίως γιατί αυτή είναι η αλήθεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα