ΑΘΗΝΑ
13:33
|
04.05.2024
Αντόνοφ: Με τη σιωπή τους οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους Ουκρανούς τρομοκράτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια δεξαμενή αποθήκευσης μαζούτ έπιασε για λίγο φωτιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια περιφέρεια Κρασνοντάρ της Ρωσίας σήμερα Τετάρτη, πιθανότατα λόγω πτώσης drone, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βενιαμίν Κοντράτιεφ.

«Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο έδαφος του διυλιστηρίου πετρελαίου Afipsky. Μια εγκατάσταση απόσταξης μαζούτ έπιασε φωτιά. Μια επίθεση με drone θεωρείται σε πρώτη φάση ως η αιτία», έγραψε ο κυβερνήτης στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι η φωτιά περιορίστηκε σε μία έκταση 100 τμ και σύντομα κατασβέστηκε χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν για μια ακόμα φορά την πόλη Σεμπεκίνο στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της νοτιοδυτικής Ρωσίας, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές κτίρια και οχήματα και να τραυματιστεί μια γυναίκα.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) νωρίς την Τετάρτη, ανακοίνωσε η αποστολή της LPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού ζητημάτων που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν ένα καταφύγιο για τους κατοίκους που έχουν εκκενωθεί από τις ζώνες των συγκρούσεων, στην περιοχή Μπέλγκοροντ της νοτιοδυτικής Ρωσίας.

Αντόνοφ: Με τη σιωπή τους οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους Ουκρανούς τρομοκράτες

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «ενθαρρύνει» την Ουκρανία επιλέγοντας να αγνοήσει δημόσια τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας χθες Τρίτη το πρωί, έκρινε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, ο Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η σιωπή και η αγνόηση των θηριωδιών (…) δείχνουν κάποιου είδους επιείκεια» της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι του Κιέβου, ανέφερε ο κ. Αντόνοφ, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Όμως «στην πραγματικότητα, πρόκειται για ενθάρρυνση των Ουκρανών τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον υποστήριξε πως δεν υποστηρίζει στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας στο έδαφός της. «Γενικά, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται για να ανακτήσει το δικό της κυρίαρχο έδαφος», είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στη Σουηδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα