ΑΘΗΝΑ
04:43
|
07.05.2024
Στέλνουν λογαριασμούς νερού σε γιαπιά, νεκρούς και κλειστά σπίτια και χρεώνουν αστρονομικά ποσά. [αναδημοσίευση]
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο taxydromos.gr

Σπίτι γιαπί παρέλαβε διπλό λογαριασμό για το νερό για την ίδια περίοδο κατανάλωσης με διαφορετικά ποσά 2.000 ευρώ χωρίς να υφίσταται παροχή ύδρευσης.

Οι κάτοικοι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου συνεχίζουν να παραλαμβάνουν λογαριασμούς ύδρευσης και να καλούνται να πληρώσουν αστρονομικά ποσά. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν εξωπραγματικές χρεώσεις δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Δημότης παρέλαβε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς για την ίδια περίοδο κατανάλωσης που όμως αφορούν σε γιαπί, άλλος κλήθηκε να πληρώσει ποσό 2.000 ευρώ για παροχή ύδρευσης που δεν υφίσταται, ενώ ειδοποιητήριο για οφειλές ύδρευσης στάλθηκε ακόμη και σε άτομο που δεν είναι εν ζωή.

Χθες το κατώφλι του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πέρασε ηλικιωμένος δημότης Νοτίου Πηλίου, κρατώντας στα χέρια του διπλό λογαριασμό της υπηρεσίας ύδρευσης. Εχει ένα γιαπί στην Αργαλαστή, στο οποίο υπάρχει παροχή ύδρευσης για παν ενδεχόμενο αλλά κατανάλωση δεν υφίσταται. Για το διάστημα όμως από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Ιουνίου κλήθηκε να πληρώσει ποσό 53,05 ευρώ. Το πλήρωσε όμως μόλις τις τελευταίες ημέρες παρέλαβε και δεύτερο λογαριασμό για την ίδια χρονική περίοδο ύψους 54,49 ευρώ.

Ο διπλός λογαριασμός για την ίδια περίοδο κατανάλωσης σε γιαπί, δεν είναι το μοναδικό παράδοξο που βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Αποκαλυπτική των χρεώσεων χωρίς καμία βάση είναι η πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που αποφάσισε διαγραφές οφειλών για τέλη ύδρευσης σε δημότες.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι σε δημότη που ο Δήμος χρέωσε ποσό 5.996,96 ευρώ αναγνώρισε ότι η οφειλή του είναι 84,75 ευρώ(!), σε άλλον χρεώθηκε κατανάλωση 1.549 κυβικών μέτρων νερού, ενώ η πραγματική ήταν τρεις φορές μικρότερη, ενώ σε άλλον δημότη χρεώθηκαν καταναλώσεις δέκα εξαμήνων σε μόλις δύο εξάμηνα.

Συνολικά 28 περιπτώσεις κλήθηκε να διευθετήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για χρεώσεις τελών ύδρευσης σε δημότες. Μεταξύ αυτών κλήθηκε να διαγράψει εντελώς οφειλή που βεβαιώθηκε για παροχή ύδρευσης που δεν υφίσταται από το 2000 αλλά και για την περίπτωση παροχής που δεν είχε συνδεθεί ποτέ με το δίκτυο ύδρευσης.

Ένα ακόμα τραγικό παράδειγμα είναι, ότι για κλειστό σπίτι δημότης καλείται να πληρώσει ποσό 3.804,29 ευρώ καθώς υποτίθεται ότι έχει κάνει κατανάλωση 1.940κ.μ. νερού! Ήδη λογαριασμοί έχουν δοθεί σε δικηγόρους και δημότες θα κινηθούν νομικά εναντίον του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα