ΑΘΗΝΑ
08:55
|
20.04.2024
Στη δημοσιότητα τα πρώτα ευρήματα της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας για τη ζωή εκεί έξω και όλα τα «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» (UAP).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτροπή της NASA που σχηματίστηκε πέρυσι, για να μελετήσει αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», κοινώς αποκαλούμενα UFO, επρόκειτο να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια συνεδρίαση την Τετάρτη, εν όψει της έκθεσης που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το 16μελές σώμα, που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες από πεδία που κυμαίνονται από τη φυσική έως την αστροβιολογία, δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, για να εξετάσει μη ταξινομημένες θεάσεις UFO και άλλα δεδομένα, που συλλέχθηκαν από μη στρατιωτικούς κυβερνητικούς και εμπορικούς τομείς. Το επίκεντρο της τετράωρης δημόσιας συνεδρίασης της Τετάρτης «είναι η διεξαγωγή τελικών συζητήσεων προτού η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης του οργανισμού δημοσιεύσει μια έκθεση αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε η NASA ανακοινώνοντας τη συνάντηση.

Το πάνελ αντιπροσωπεύει την πρώτη τέτοια έρευνα, που διεξήχθη ποτέ υπό την αιγίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ για ένα θέμα, που κάποτε η κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στην αποκλειστική και μυστική αρμοδιότητα αξιωματούχων του στρατού και της εθνικής ασφάλειας. Η μελέτη της NASA είναι ξεχωριστή από μια πρόσφατα επισημοποιημένη έρευνα, που βασίζεται στο Πεντάγωνο για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα ή UAP, που τεκμηριώθηκε τα τελευταία χρόνια από στρατιωτικούς αεροπόρους και αναλύθηκε από αξιωματούχους άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι παράλληλες προσπάθειες της NASA και του Πενταγώνου αναδεικνύουν ένα σημείο καμπής για την κυβέρνηση μετά από δεκαετίες, που δαπανήθηκαν εκτρέποντας, απομυθοποιώντας και δυσφημίζοντας θεάσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων ή UFO, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940. Ο όρος UFO, που εδώ και καιρό συνδέεται με τις έννοιες των ιπτάμενων δίσκων και των εξωγήινων, έχει αντικατασταθεί στην κυβερνητική γλώσσα από το «UAP».

Ενώ ορισμένοι θεωρούσαν, ότι η επιστημονική αποστολή της NASA υπόσχεται μια πιο ανοιχτόμυαλη προσέγγιση σε ένα θέμα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζεται ως ταμπού από το αμυντικό κατεστημένο, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ έκανε γνωστό από την αρχή ότι δεν έβγαινε σχεδόν καθόλου συμπεράσματα. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης», είπε η NASA ανακοινώνοντας τον σχηματισμό της επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο.

Η NASA ανακοινώνοντας τη συνάντηση της Τετάρτης, είπε ότι η διαστημική υπηρεσία ορίζει τα UAP «ως παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη».

Αξιωματούχοι άμυνας των ΗΠΑ δήλωσαν, ότι η πρόσφατη ώθηση του Πενταγώνου για διερεύνηση τέτοιων θεάσεων οδήγησε σε εκατοντάδες νέες αναφορές που βρίσκονται υπό εξέταση, αν και οι περισσότερες παραμένουν κατηγοριοποιημένες ως ανεξήγητες. Ο επικεφαλής του νεοσύστατου Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO) του Πενταγώνου δήλωσε, ότι δεν έχει αποκλειστεί η ύπαρξη ευφυούς εξωγήινης ζωής, αλλά ότι καμία παρατήρηση δεν είχε αποδείξεις εξωγήινης προέλευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα