ΑΘΗΝΑ
12:46
|
20.04.2024
Ναυτικός τραυματίστηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και δύο υπάλληλοι ΟΤΑ στην Καλαμαριά και το Ωραιόκαστρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα. Χθες το μεσημέρι 1η του Ιούνη ένας ναυτικός, ειδικότητας δόκιμου μηχανής, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «AQUA BLUE» Ν.Π. 12393, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο ναυτικός τραυματίστηκε στο αριστερό δάκτυλο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ». Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας διενεργεί προανάκριση.

Υπάλληλος έπεσε από απορριμματοφόρο

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Καλαμαριά μας. Εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης έσπασε το πόδι της την περασμένη Τρίτη (30/5) πέφτοντας από απορριμματοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος ΟΤΑ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων σε δρόμο πίσω από το Γ’ Σώμα Στρατού, όταν αναπήδησε το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου στο οποίο πατούσε λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος, που δεν έχει επιδιορθωθεί από τον Δήμο. 

Άγνωστη παραμένει ωστόσο και η κατάσταση του απορριμματοφόρου, αν για παράδειγμα τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν επαρκώς συντηρημένο. Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ πραγματοποίησε χθες μαζική γενική συνέλευση με στόχο την οργάνωσή τους «απέναντι στην αντεργατική πολιτική».

Να υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα από την αρχή του τρέχοντος έτους, ξεπέρασαν ήδη τους 70, ενώ το 2022 ανήλθαν στον αριθμό θλιβερό-ρεκόρ των 104.

Τραυματίστηκε συνοδός απορριμματοφόρου

Με κάταγμα στον καρπό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», συνοδός απορριμματοφόρου, υπάλληλος του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ο 50χρονος τραυματίστηκε ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του στην περιοχή του Παλαιοκάστρου. Το γεγονός συνέβη όταν ο υπάλληλος στην καθαριότητα φαίνεται να έχασε την ισορροπία του την ώρα  που το όχημα βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο και να χτυπήσει στο χέρι και στο πόδι.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο καθώς και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Σοφία Δημητριάδου, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος έφερε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας κατά το χρόνο της εργασίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα