ΑΘΗΝΑ
17:48
|
20.04.2024
Ανθρώπινα λείψανα που ανακαλύφθηκαν σε 45 σακούλες στο δυτικό Μεξικό φαίνεται να μοιάζουν με τα χαρακτηριστικά πολλών αγνοουμένων υπαλλήλων τηλεφωνικών κέντρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανθρώπινα λείψανα που ανακαλύφθηκαν σε 45 σακούλες στο δυτικό Μεξικό φαίνεται να μοιάζουν με τα χαρακτηριστικά πολλών αγνοουμένων υπαλλήλων τηλεφωνικών κέντρων, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωση αργά την Πέμπτη.

Το Reuters αναφέρει ότι η Εισαγγελία του Χαλίσκο είπε ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στον δήμο Ζαποπάν εξακολουθούν να υποβάλλονται σε ιατροδικαστικές εξετάσεις για την επίσημη ταυτοποίηση των σορών.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τα ευρήματα…στο Ζαποπάν συνέπεσαν με τα σωματικά χαρακτηριστικά ορισμένων από τους νέους που αναζητούνται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές έκαναν την ανακάλυψη σε μια χαράδρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο έρευνας για επτά εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο ηλικίας 20 και 30 ετών που είχαν εξαφανιστεί. Ένα όγδοο άτομο, δυνητικά συνδεδεμένο με την ομάδα, αγνοείται επίσης.

Την Τρίτη, η υπουργός Ασφαλείας Ρόζα Ισέλα Ροντρίγκεζ είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο «διέπρατταν κάποιου είδους απάτη σε ακίνητα και κάποιου είδους τηλεφωνική εκβίαση».

Οι αρχές εργάζονται για να καθορίσουν πόσα άτομα σχετίζονται με τα λείψανα στις σακούλες, τις ταυτότητές τους και πώς πέθαναν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα λείψανα ανήκαν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Η εισαγγελία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η ανακάλυψη έγινε μετά από πληροφορία.

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι το δύσκολο έδαφος και η έλλειψη ηλιακού φωτός περιέπλεξαν την έρευνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, πάνω από 100.000 άνθρωποι αγνοούνται αυτή τη στιγμή στο Μεξικό, όπου το οργανωμένο έγκλημα έχει ρημάξει περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, η πολιτεία Χαλίσκο είναι μια εστία για μεγάλα καρτέλ, συμπεριλαμβανομένου του καρτέλ Jalisco New Generation (CJNG) και των ανταγωνιστών της Nueva Plaza.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα