ΑΘΗΝΑ
11:46
|
07.05.2024
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ εξέφρασαν για 22η εβδομάδα την αντίθεσή τους στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων αστικών κέντρων του Ισραήλ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τη δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί η ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι διαμαρτυρίες, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 22 εβδομάδες, συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε το «πάγωμα» της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο 3 Ιουνίου στο Τελ Αβίβ κρατώντας σημαίες του Ισραήλ και πυρσούς. «Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για να τους δείξουμε ότι το ‘πάγωμα’ της διαδικασίας δεν μας πείθει. Θα είμαστε σε εγρήγορση, δεν θα τους αφήσουμε να νομοθετούν εν κρυπτώ», δήλωσε 55χρονος διαδηλωτής.

Η κυβέρνηση του Νετανιάχου, ένας συνασπισμός μεταξύ του κόμματός του Λικούντ και της ακροδεξιάς, καθώς και των υπερορθόδοξων Εβραίων συμμάχων τους, υποστηρίζει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές απαιτούνται για την εξισορρόπηση των εξουσιών μεταξύ των νομοθετών και του δικαστικού σώματος.

«Είναι μείζονος σημασίας για εμάς να μην επιτρέψουμε να επιβληθεί μια δικτατορία στο Ισραήλ», δήλωσε 66χρονος αγρότης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Χρειάστηκαν 2.000 για να αποκτήσει κράτος το Ισραήλ και δεν πρέπει να το χάσουμε εξαιτίας μια παρέας φανατικών», πρόσθεσε.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα