ΑΘΗΝΑ
07:54
|
20.04.2024
Έκανε λόγο για μια ασίγαστη επιθυμία της Δύσης να κατηγορεί τη Μόσχα για τα πάντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Νόβα Καχόβκα, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο παγκόσμιας έρευνας, δήλωσε σήμερα Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η αντίδραση της Δύσης σε όλες αυτές τις καταστάσεις είναι 100% προβλέψιμη. Πρόκειται για μια ασίγαστη επιθυμία να κατηγορηθεί η Ρωσία, για όλα όσα συμβαίνουν, ανεξάρτητα από το αν συνέβησαν πραγματικά ή πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας», επεσήμανε η κορυφαία διπλωμάτης.

Ενέταξε δε την αντίδραση της Δύσης, στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου που έχει εξαπολυθεί και της διαρκούς σύνδεσης κάθε τι αρνητικού που συμβαίνει, είτε μέσα στις δυτικές χώρες είτε στην περιοχή με τη Μόσχα προκειμένου να τροφοδοτηθεί μια «υστερική στάση» των δυτικών κοινωνιών σε κάθε περίπτωση.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση ως σκόπιμη πράξη δολιοφθοράς των ουκρανικών δυνάμεων προσθέτοντας ότι το καθεστώς του Κιέβου φέρει την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 οικισμοί στην περιοχή της Χερσώνας που έχει πλημμυρίσει, ενώ συνολικά περίπου 80 χωριά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα.

Οι κάτοικοι των κοντινών οικισμών συνεχίζουν να απομακρύνονται, καθώς έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 2.700 σπίτια, αν και οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκκενώσεις μεγάλης κλίμακας.

Την ίδια στιγμή η κατάρρευση του φράγματος έχει προκαλέσει σοβαρές περιβαλλοντικές ζημιές, ενώ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου έχουν πλημμυρίσει και υπάρχουν φόβοι για το βάθος των νερών στην διώρυγα της Βόρειας Κριμαίας.

Παράλληλα ανησυχία προκαλεί και η είδηση ότι τα νερά έχουν καλύψει και περιοχές στις οποίες βρίσκονται ναρκοπέδια, με τον κυβερνήτη της Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο να καθησυχάζει πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά από τον στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα