ΑΘΗΝΑ
09:06
|
19.04.2024
Γεωπολιτικά συμφέροντα και δολιοφθορές στην πλάτη των αμάχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το φράγμα Νόβα Καχόβκα κατέρρευσε ή ανατινάχθηκε, μια ολόκληρη πόλη πλημμύρισε. Έως και 100 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Νόβα Καχόβκα στη νότια Ουκρανία. Ο διορισθείς από τη Μόσχα δήμαρχος Βλαντίμιρ Λεοντίεφ δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Πάνω από 30.000 κυβικά μέτρα νερού διαρρέουν κάθε δευτερόλεπτο από τον ταμιευτήρα του φράγματος που τα συγκρατούσε και η πόλη κινδυνεύει από μολύνσεις λόγω των πλημμυρών, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο κ. Λεοντίεφ. Η στάθμη των υδάτων σε ορισμένα τμήματα της περιφέρειας της Χερσώνας που τελούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων προβλέπεται να συνεχίσει να είναι υψηλή για τρεις με δέκα μέρες μετά την καταστροφή, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ωστόσο ο αναπληρωτής προσωπάρχης της Ουκρανίας, Ολέξι Κουλέμπα, δήλωσε ότι το Κίεβο ελπίζει πως η στάθμη των νερών θα σταματήσει να αυξάνεται ως το τέλος της σημερινής ημέρας, αφού έφτασε γύρω στα 5 μέτρα στη διάρκεια της νύχτας. Ο Κουλέμπα σημείωσε ότι 2.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί ως τώρα από τις εστίες τους και ότι η στάθμη των υδάτων έφτασε στο υψηλότερο
επίπεδο σε 17 οικισμούς με συνολικό πληθυσμό 16.000 ανθρώπων.

Ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει εικόνες από τη βυθισμένη στα νερά του ποταμού Δνείπερου, Νόβα Καχόβκα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα