ΑΘΗΝΑ
00:11
|
05.10.2023
Δριμεία κριτική του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τους θανάτους σε Κω και Νέα Μάκρη εξαιτίας ελλείψεων στο ΕΚΑΒ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Το σύνθημα που ακούστηκε στους δρόμους μετά την τραγωδία των Τεμπών, επιβεβαιώνεται καθημερινά δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Real FM».  

«Και δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν τα κέρδη κάποιων λίγων. Δίνουν τα κονδύλια που υπάρχουν, όσα τέλος πάντων υπάρχουν, σε άλλες δομές, για άλλες ανάγκες, κυρίως σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους -που δεν ξέρουν έτσι και αλλιώς τι έχουν- και δεν υπολογίζουν τη ζωή των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας, του λαού μας», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι «εν μέσω πανδημίας μάλιστα, δηλαδή το 2020-2021 ολοκληρώθηκε μία μόνο προκήρυξη για πρόσληψη 46 μόνιμων διασωστών σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο διάστημα οι συνταξιοδοτήσεις είχαν φτάσει τις 150 και το 2022 υπολογίστηκαν στις 100, δηλαδή μιλάμε για 250 συνταξιοδοτήσεις στο ΕΚΑΒ υποστελεχώνοντάς το ακόμα περισσότερο, με τεράστιες ελλείψεις, και ταυτόχρονα λήγουν και συμβάσεις δεκάδων επικουρικών».

«Δηλαδή στις προηγούμενες ελλείψεις, γιατί και το τότε προσωπικό, μαζί με όλους αυτούς που τώρα συνταξιοδοτήθηκαν ή τους επικουρικούς που τελειώνουν οι συμβάσεις τους, ήταν πάρα πολύ λίγο με αποτέλεσμα να θρηνούμε πάλι θύματα, όπως η γυναίκα στην Κω, η μητέρα σήμερα στη Νέα Μάκρη, όπως τόσα παιδιά, τόσους ανθρώπους σε όλη τη χώρα» προσέθεσε ο γγ του ΚΚΕ και επισήμανε: «Η επικίνδυνη αυτή υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό οδηγεί σε μία απαράδεκτη κατάσταση και στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και μέσα στην Αττική».

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «στην Κω λένε οι άνθρωποι ότι υπάρχουν δύο νέα ασθενοφόρα, καινούργια, τα οποία είναι αχρησιμοποίητα λόγω της έλλειψης προσωπικού» ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Ναι, γιατί δεν υπάρχουν οι οδηγοί, δεν υπάρχουν οι διασώστες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα