ΑΘΗΝΑ
13:01
|
26.04.2024
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Μπέλγκοροντ στις 22 Μαΐου, η Μόσχα υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν και αμερικανικά τεθωρακισμένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε χθες, Τρίτη, ο πρέσβης του Βελγίου στη Μόσχα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όπλα βελγικής κατασκευής, που όπως υποστηρίζει η ρωσική πλευρά, χρησιμοποιήθηκαν από ομάδες σαμποτέρ, κατά τη διάρκεια επίθεσης στις 22 Μαΐου στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Η Μόσχα «έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διασποράς δυτικών όπλων και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού, καθώς και για την ανεξέλεγκτη διάδοσή τους που τελικά τα φέρνει να καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, προτρέποντας τις Βρυξέλλες «να μην κάνουν τα στραβά μάτια στις αυξανόμενες αποδείξεις για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου στους τρομοκράτες που στοχεύουν αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην περιοχή Γκραϊβορόν του Μπέλγκοροντ, στις 22 Μαΐου, 13 άμαχοι τραυματίστηκαν και μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν από τον ρωσικό στρατό στον απόηχο της μάχης ενάντια στους σαμποτέρ, εντόπισαν μεταξύ των επτά οχημάτων που χρησιμοποίησαν και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επιδρομή, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε από τη «Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας» και το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών (RDK)», μια μονάδα που φαίνεται να αποτελείται σε σημαντικό βαθμό από νεοναζί και η οποία ανέλαβε την ευθύνη μια παρόμοια επιδρομή στην περιοχή Μπριάνσκ τον Μάρτιο.

Το Κρεμλίνο απάντησε ότι η αποποίηση της ευθύνης εκ μέρους του Κιέβου είναι κίβδηλη, καθώς οι μαχητές αυτοί πολέμησαν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, χρησιμοποιώντας δυτικό εξοπλισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα