ΑΘΗΝΑ
23:40
|
26.04.2024
Ο διευθυντής της CIA ήρθε στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Evros news προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ζωηρό ενδιαφέρον της Τουρκίας προκάλεσαν οι αποκλειστικές πληροφορίες του evrosnews.gr πως ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, μετά την μυστική επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα μετέβη (πού αλλού;) στην Αλεξανδρούπολη. Στο ρεπορτάζ αυτό, είχε αναφερθεί πως ο διευθυντής της CIA επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη 1η Ιουνίου την Αλεξανδρούπολη και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, μεταβαίνοντας στη συνέχεια και στον φράχτη στις Φέρες αλλά και στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του από κανέναν. Ούτε καν από τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ, και τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Σε σειρά ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών τουρκικών εφημερίδων όπως Milliyet, Hurriyet και άλλες η Αλεξανδρούπολη, (το λιμάνι της οποίας έχει μετατραπεί από τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κυρίως σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κλιμάκωση της γεωπολιτικής πίεσης έναντι της Ρωσίας) χαρακτηρίζεται «πόλη του Τζόνι», δηλαδή των Αμερικανών.

Πιο χαρακτηριστικό όλων ήταν πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Hurriyet, με τίτλο: «Αλεξανδρούπολη: Η πόλη του Τζόνι», στο οποίο αναφέρεται πως ο Γουίλιαμ Μπερνς μετέβη στην πόλη μετά από μυστική επίσκεψη στην Αθήνα στις 30 Μαΐου. Καταγράφεται ο προβληματισμός της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη βάση των ΗΠΑ λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του Μπερνς στην Αλεξανδρούπολη ακολούθησε την Παρασκευή, 2 Ιουνίου, η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη ως επικεφαλής ομάδας και άλλων ξένων πρεσβευτών από Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία.

Η ανταπόκριση της Χουριέτ από την Αθήνα επικαλείται μάλιστα και δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του Έβρου, Evros News, σύμφωνα με τον οποίο ο Γουίλιαμ Μπερνς επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη μετά την Αθήνα, πηγαίνοντας τόσο στο λιμάνι της πόλης όσο και στον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Προστίθεται, μάλιστα, ότι «ούτε οι τοπικές αρχές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ούτε η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκαν γι’ αυτή την επίσκεψη».

Επίσης, παρατίθενται οι δηλώσεις Τσούνη από την Αλεξανδρούπολη στις 2 Ιουνίου, και συγκεκριμένα πως η πόλη της Θράκης έχει μετατραπεί σε ενεργειακό κέντρο, που θα παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες της περιοχής.

Πάντως, η ελληνική πλευρά απέφυγε να σχολιάσει τη μυστική επίσκεψη του διευθυντή της CIA σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι σίγουρο πως δεν έγινε για καλό…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα