ΑΘΗΝΑ
06:01
|
02.05.2024
Σκίτσα για την επέλαση των πετροδόλαρων της Σαουδικής Αραβίας σε ένα ακόμα σπορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε με τη «στρογγυλή θεά» του ποδοσφαίρου και πέρασε στα μπαστούνια του γκολφ. «Όποιος έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι» και το βασίλειο των Σαούντ στη Σαουδική Αραβία έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι χάρη στα πετροδόλαρά του.

Η επέλαση του Ριάντ ξεκίνησε με την απόκτηση ιστορικών αγγλικών συλλόγων, όπως η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, με χρυσές μεταγραφές κορυφαίων ποδοσφαιριστών, όπως αυτές των Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά, και συνεχίζεται σε ένα ακόμη σπορ με πολύ χρήμα: το γκολφ.

Η ομοσπονδία ανδρικού επαγγελματικού γκολφ PGA Tour, η οποία διοργανώνει τα μεγαλύτερα τουρνουά στις ΗΠΑ και η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία λίγκα γκολφ LIV Golf ανακοίνωσαν ότι θα συγχωνευτούν. Για αρκετό διάστημα η LIV Golf είχε φροντίσει να επενδύσει εκατομμύρια για να προσελκύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως, στερώντας μεγάλα αστέρια από την PGA. Ακολούθησε μια σκληρή νομική διαμάχη μεταξύ των δύο διοργανώσεων σχετικά με τα συμβόλαια παικτών και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. «Μετά από δύο χρόνια αναστάτωσης και αναταραχής, αυτή είναι μια ιστορική μέρα για το παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε», ανέφερε σε ανακοίνωση η PGA. Έτσι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας θα επενδύσει δισεκατομμύρια κεφαλαίων στη νέα οντότητα και όλοι πιστεύουν ότι ο επόμενος στόχος του θα είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η Formula 1.

Ας δούμε πώς βλέπουν οι σκιτσογράφοι αυτοί την… εκβιαστική συγχώνευση στον αθλητισμό, η οποία αποτελεί μια ακόμη προσβολή στην έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα