ΑΘΗΝΑ
18:03
|
25.04.2024
Το ταξίδι στην Κίνα θα γίνει λίγες μέρες μετά την τριήμερη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε χτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κίνα μεταβαίνει στο τέλος της επόμενης βδομάδας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ΄Αντονι Μπλίνκεν με στόχο να ξεκινήσει «διπλωματικές συνομιλίες» με Κινέζους αξιωματούχους.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Αssociated Press που επικαλείται Αμερικανούς κρατικούς αξιωματούχους δίχως να τους κατονομάσει και στη συνέχεια αναμεταδόθηκαν και από το πρακτορείο Ρόιτερς που συμπλήρωσε πως η συνάντηση ανάμεσα στον Μπλίνκεν και Κινέζους αξιωματούχους θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 18 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες.

Όπως είναι γνωστό, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε αναβάλλει προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα το Φλεβάρη μετά την όξυνση της έντασης στις σινο-αμερικανικές σχέσεις λόγω των κινέζικου αερόπλοιου θεάθηκε να πετά πάνω από τις ΗΠΑ και καταρρίφθηκε τελικά από τον αμερικανικό στρατό πάνω από τον Ατλαντικό.

Το ταξίδι στην Κίνα θα γίνει λίγες μέρες μετά την τριήμερη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε χτες, Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα