ΑΘΗΝΑ
06:14
|
20.04.2024
Μετά από τρίωρη αγόρευση, απαίτησε την ενοχή των 12 κατηγορουμένων για την βάρβαρη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κυριακή Κλιάμπα, εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, πρότεινε σήμερα νωρίς το απόγευμα την ενοχή των 12 νεαρών κατηγορουμένων για την βάρβαρη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του.

Ειδικότερα, πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι δύο για συνέργεια στις πράξεις αυτές και ο πρώτος 24χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται ενορχηστρωτής της δολοφονικής επίθεσης, να κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις.

Ο αδικοσκοτωμένος Άλκης Καμπανός

Η Κλιάμπα περιέγραψε τους ρόλους των 12 στη φρικτή εγκληματική επίθεση τονίζοντας πως οι κατηγορούμενοι «δεν έδρασαν τυχαία εκείνο το βράδυ» και ότι ήξεραν πού στόχευαν και τι ήθελαν να προκαλέσουν. «Σημάδευαν με τα όπλα τους, όπως το δρεπάνι και τα μαχαίρι, σε συγκεκριμένα σημεία όπως η μηριαία αρτηρία, θέλοντας να σκοτώσουν τα θύματά τους και όχι να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως επρόκειτο για μία «λυσσαλέα» και καλά οργανωμένη καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν από κοινού οι δώδεκα κατηγορούμενοι, έχοντας ξεκάθαρο σκοπό να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές οπαδών του Άρη.

«Ό Άλκης ανέβηκε ψηλότερα στα σκαλοπάτια, στα μάτια των κατηγορουμένων φάνταζε γίγαντας επικίνδυνος, αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν ήξερε τι σημαίνει βία και ήταν ένας αθώος γίγαντας. Δέχθηκε ανελέητα χτυπήματα, ταυτόχρονα και διαδοχικά, οι κατηγορούμενοι εναλλάσσονταν για να τον υποτάξουν», είπε η εισαγγελέας.

Οι αντιδράσεις των γονιών του Άλκη Καμπανού

Η τρίωρη αγόρευση της εισαγγελέως καθήλωσε τους γονείς του αδικοσκοτωμένου Καμπανού αλλά και όλο το κοινό στην αίθουσα.

Βγαίνοντας ο πατέρας του Άλκη χαρακτήρισε την αγόρευσή της «συγκλονιστική» και την ευχαρίστησε προσθέτοντας ότι έπραξε το καθήκον της.

Η μητέρα του Άλκη επισήμανε πως με αυτή την υπόθεση «μπαίνει ένα τέλος στην ατιμωρησία στην Ελλάδα» όσον αφορά στα εγκλήματα που γίνονται με οπαδικά κίνητρα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα