ΑΘΗΝΑ
04:58
|
19.04.2024
Η δολοφονία του Ρουμπέτη στο θωρακισμένο αμάξι, που τελικά ανήκε στον Αλαφούζο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ ξέσπασε στη γείτονα Τουρκία το 1996. Ήταν μια από εκείνες τις ιστορίες στις οποίες το πολιτικό θρίλερ πυροδοτείται από ένα τυχαίο γεγονός. Μια θωρακισμένη Mercedes καρφώθηκε σε ένα φορτηγό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες. Θα επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα, αν δεν αποκαλυπτόταν ότι τα θύματα ήταν ο υποδιευθυντής ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, ένας βουλευτής, ένας μαφιόζος και παρακρατικός της ΜΙΤ και η ερωμένη του τελευταίου. Κοινώς, κράτος, παρακράτος και μαφία μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο.

Σήμερα το πρωί, στην πατρίδα μας η οποία επίσης έχει βαθιά στο DNA της το παρακράτος, όπως και τους ολιγάρχες μάθαμε την εξής είδηση: ένας άνθρωπος ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Φιλόπουλου, ο οποίος ταυτοχρόνως και σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει ήταν δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ως διαπιστευμένο στέλεχος της ομάδας του, ενώ ταυτοχρόνως όπως όλα δείχνουν ήταν και στη μαφία, δολοφονήθηκε με ουκ ολίγες σφαίρες στο αυτοκίνητό του, μάλλον όχι επειδή μάλωσε στο φανάρι με κάποιον άλλον οδηγό. Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ.

Όπως αποκαλύφθηκε, το εν λόγω θωρακισμένο αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία του κ. Αλαφούζου, αμέμπτου εξυγιαντή του δημοσίου βίου, κολλητού της κυβέρνησης Μητσοτάκη (όπως ήταν μέχρι ενός σημείου και ο κ. Μαρινάκης) και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΙ. (Αν και πάλι δυσκολεύεται να θυμηθεί κάποιος αναγνώστης μας ποιος είναι ο κ. Αλαφούζος, είναι εκείνος ο οποίος έχει μηνύσει τον Κλέωνα Γρηγοριάδη επειδή από τη Βουλή ο τελευταίος είχε μιλήσει για τις μπίζνες με το ρωσικό πετρέλαιο).

Βεβαίως, ο ΣΚΑΙ απάντησε σε κάθε υποψία που μπορεί να γεννηθεί σε καχύποπτους ανθρώπους, επιβεβαιώνοντας μεν το γεγονός, εξηγώντας δε, ότι δεν ξέρει πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στα χέρια του συγκεκριμένου οδηγού. Δεν φανταζόμαστε να μένουν εκκρεμείς απορίες, μετά από τέτοια ανακοίνωση. Περιέργως δε, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα μέσα ενημέρωσής μας, τα οποία λατρεύουν τόσο το αστυνομικό δελτίο, είτε ξέχασαν την εν λόγω δολοφονία γενικώς, είτε τη «λεπτομέρεια» σχετικά με το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας των εταιρειών του κ. Αλαφούζου.

Η εν λόγω ιστορία «προσφέρει» μια ακτινογραφία του ελληνικού κατεστημένου: Ολιγάρχες-εφοπλιστές-ιδιοκτήτες ομάδων-καναλάρχες-ιδιοκτήτες δημάρχων, βουλευτών και υπουργών-μαφιόζοι-μεγαλοπαπάδες-οργανωμένοι οπαδοί-μπράβοι-παρακράτος-ανώτατοι αξιωματικοί και φυσικά οι ξένες πλάτες. Αυτός είναι ο ιστός της πραγματικής εξουσίας, ο πυρήνας του κατεστημένου στην Ελλάδα. Τις περισσότερες και βασικότερες ιδιότητες τις συγκεντρώνουν οι ίδιοι άνθρωποι και οικογένειες. Οι υπόλοιποι είναι συμπληρωματικοί.

Δεν πρόκειται για ζήτημα του ποδοσφαίρου μόνο ή κυρίως (το οποίο σε ό,τι αφορά τους παράγοντές του είναι πράγματι σάπιο μέχρι το κόκκαλο). Πρόκειται για τη δομή του ελληνικού κατεστημένου, το οποίο πέρα από πολιτικούς, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, εργολάβους, μαφιόζους στρατολογεί και οπαδούς εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους. Δεν ανταλλάσσει φυσικά στο εσωτερικό του αυτό το κλειστό κύκλωμα μόνο θωρακισμένα αυτοκίνητα, αλλά και πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι το ίδιο κύκλωμα που δια των μέσων ενημέρωσής του εξεγείρεται όποτε θίγεται η όποια «μεσαία τάξη». Αυτή την οποία κατά τα λοιπά λεηλατεί, όπως και τους εργαζομένους, συνταξιούχους και λοιπούς. Είναι δε τόσο θρασύ το κατεστημένο μας, ώστε δε θα πρέπει να εκπλαγούμε όταν σε ένα θωρακισμένο που θα τρακάρει θα βρεθεί μαζί με τους μαφιόζους και κάποιος υπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα