ΑΘΗΝΑ
15:00
|
27.04.2024
Ο 14χρονος ήταν ύποπτος για κλοπή, ενώ την ώρα που τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν εξ επαφής, με αποτέλεσμα να πεθάνει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές του Κολοράντο βίντεο από τον θάνατο νεαρού μαύρου από πυρά λευκών αστυνομικών, με το περιστατικό να έχει καταγραφεί την 1η Ιουνίου.

Οι εικόνες προέρχονται από τις κάμερες που φέρουν πάνω στις στολές τους οι αστυνομικοί και καταγράφουν τη στιγμή της ακινητοποίησης του 14χρονου, αλλά και την εξ επαφής εκτέλεσή του, σε μια υπόθεση που έχει αρχίσει και ξεσηκώνει πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί στην Ορόρα του Κολοράντο βρέθηκαν σε ένα τοπικό κατάστημα έπειτα από κλήση για ληστεία. Έξω από το κατάστημα βρισκόταν ο 14χρονος Τζορέλ Ρίτσαρντσον, τον οποίο άρχισαν να καταδιώξουν, καθώς ήταν ύποπτος μαζί με άλλους εφήβους για κλοπή καπνικών προϊόντων.

Όπως καταγράφεται και στις κάμερες, ο ένας αστυνομικός κατάφερε να τον πιάσει και να τον ακινητοποιήσει. Την ώρα που ο 14χρονος φώναζε «σταματήστε, με πιάσατε», ο δεύτερος αστυνομικός του φωνάζει να αφήσει το όπλο που κρατούσε στο χέρι του. Στη συνέχεια ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο νεαρός φωνάζει, σφαδάζει από τους πόνους και στη συνέχεια χάνει τις αισθήσεις του.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πιστόλι που φαίνεται να κρατάει ο 14χρονος αποδείχθηκε ψεύτικο, ενώ σε κανένα σημείο της καταδίωξης δεν καταγράφεται να απειλεί τους αστυνομικούς με αυτό.

Για το δολοφονικό περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, ενώ οι δύο λευκοί αστυνομικοί που εμπλέκονται είναι οι Τζέιμς Σναπ και Ροκ Γκρουζέσκα, με τον δεύτερο που ήταν και εκείνος που πυροβόλησε να έχει τεθεί ήδη σε αργία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα