ΑΘΗΝΑ
06:00
|
11.06.2026
Την «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη» της χώρας του στη Μόσχα, τόνισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τη εθνική επέτειο της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη» της χώρας του στη Μόσχα, τόνισε, σήμερα Δευτέρα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τη εθνική επέτειο της Ρωσίας.

Το μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), δεν αναφέρεται άμεσα την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά επαινεί τη «σωστή απόφαση και καθοδήγηση του Πούτιν για την αποτροπή των κλιμακούμενων απειλών των εχθρικών δυνάμεων».

«Η δικαιοσύνη είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει και ο ρωσικός λαός θα συνεχίσει να προσθέτει δόξα στην νικηφόρα ιστορία του», αναφέρεται στο μήνυμα, ενώ προστίθεται ότι ο βορειοκορεατικός λαός εκφράζει «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον ρωσικό λαό στον ολοκληρωτικό ιερό αγώνα του για διατήρηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων και ανάπτυξη των συμφερόντων της Ρωσίας ενάντια στις αυθαίρετες ιμπεριαλιστικές πρακτικές».

Η Βόρεια Κορέα έχει χαρακτηρίσει την σύγκρουση στην Ουκρανία ως έναν «πόλεμο διά αντιπροσώπων» των ΗΠΑ για την καταστροφή της Ρωσίας και έχει επανειλημμένα καταδικάσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης στο Κίεβο.

Ο Κιμ, ο οποίος συνάντησε τον Πούτιν για πρώτη φορά το 2019, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι προμηθεύει οπλισμό στην Μόσχα, με την Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς.

Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία κρατά στάση καταδίκης της αυξανόμενης πίεσης στη Βόρεια Κορέα, η οποία τελεί υπό πολλαπλές κυρώσεις του ΟΗΕ και της Δύσης για τα πυρηνικά όπλα και τα πυραυλικά της προγράμματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες με έδρα την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ για όπλα από το Ιράν

Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα παραδοθεί μόνο στα όνειρά τους-Τραμπ: Ο «νταής» είναι νεκρός (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα