ΑΘΗΝΑ
21:43
|
02.05.2024
Φωνή μιαρά, γέγονας κακώς, αγοραίος εί, έχεις άπαντα προς πολιτείαν ά δει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα παρατηρούμε, ότι τα πράγματα όχι μόνο χειροτερεύουν, αλλά γίνονται και πιο επικίνδυνα στον βωμό της ψηφοθηρίας. Σαν άγρια κοράκια, ακούμε καθημερινά, από τους πολιτικούς νέες ντροπιαστικές δηλώσεις είτε περί διαλογής ασθενών στα νοσοκομεία, είτε ωμούς εκλογικούς εκβιασμούς σε ανθρώπους της μειονότητας, φέρνοντάς μας στο νου παλιές, κακές εποχές.

Στο νέο επεισόδιο «ντροπής», πρωταγωνίστρια είναι η αδερφή του πρωθυπουργού μας, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απολύτως ξεκάθαρα, εκβίασε τους πολίτες της Ροδόπης, λέγοντάς τους ευθαρσώς «Θέλω τη βοήθεια και τη στήριξη σας, διότι εάν εσείς δεν με στηρίξετε, εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω άλλο. Σας το λέω ξεκάθαρα».

@varvaroktonos Να πως αντιμετωπίζει η ΝΔ την μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης. Έστειλαν την Ντόρα στις 9 Ιουνίου να μαλώσει τους πολίτες που δεν έβγαλαν πρώτο τον Μητσοτάκη. Και τους απείλησε, τους εκβίασε ωμά για την επόμενη τετραετία. Απλά ντροπή.#εκλογες_2023 #ΝΔ_απατεωνες #κυβέρνηση_Μητσοτάκη #ΝΔ_απατεωνες #νδ_λαμόγια ♬ πρωτότυπος ήχος – V2023

Ωστόσο, η κα. Μπακογιάννη δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά προχώρησε και άλλον τον εκβιασμό, την ώρα που ήξερε ότι την καταγράφει κάμερα. Μιλώντας στους άφωνους πολίτες, γύρω από ένα τραπεζάκι τους τόνισε: «Ψηφίσατε το ΣΥΡΙΖΑ και φέρατε σε δύσκολη θέση όλους αυτούς που έδιναν μάχη στην Αθήνα για τα διάφορα θέματα της μειονότητας. Εγώ δηλαδή τώρα τι να κάνω; Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω».

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε χιουμοριστικά, που φυσικά μόνο χιούμορ δεν ήταν αυτό που είπε, αν διαβάσουμε όλα της τα σχόλια: «Στις 25 Ιουνίου, θα κάθομαι εδώ και θα κοιτάζω τα αποτελέσματα και θα λέω: τώρα ψηφίσανε ή δεν ψηφίσανε;».

Μια είδηση φίλοι μου, που όχι μόνο δεν έπαιξαν τα κανάλια, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας της κα. Μπακογιάννη μεταφράζεται ως: «Τους ξέρω πάρα πολύ καλά αυτούς τους ανθρώπους και τους αγαπώ πάρα πολύ». Από αγάπη δηλαδή εκβίασε τον κόσμο, ο οποίος δεν μίλησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ρητορείας της κα. Μπακογιάννη, παρά μόνο κάποια στιγμή την χειροκρότησαν αμήχανα, γιατί αλλιώς… αλίμονό τους!

Φυσικά, οι καλοθελητές που έσπευσαν να υποστηρίξουν τις ακραίες δηλώσεις της κα. Μπακογιάννη ήταν πολλοί, με πρώτο τον κ. Σκέρτσο, ο οποίος όπως θα διαβάσετε παρακάτω πήγε τον εκβιασμό προς τους κατοίκους της Ροδόπης ένα βήμα παραπέρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. λοιπόν, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας δεν πρέπει να ψηφίσουν τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλουν να έχουν τα δικαιώματα που έχουν Έλληνες πολίτες.

«Αν θέλουν να έχουν τα αυτονόητα δικαιώματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να στηρίξουν βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν την ελληνική εθνική πολιτική».

Και εδώ έρχεται το κύριο ερώτημα: Τι μπορεί να μας ξημερώσει αύριο; Τι άλλο θα ακούσουμε από τους πολιτικούς, που όχι μόνο καταπατούν το Σύνταγμα με αυτά που δηλώνουν, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Κι αν εμείς δεν ακουγόμαστε τόσο δυνατά, ας μιλήσει ο αρχαίος μας Αριστοφάνης:

Φωνή μιαρά, γέγονας κακώς, αγοραίος εί, έχεις άπαντα προς πολιτείαν ά δει.

(Όταν έχεις βρώμικο λόγο, κακή ανατροφή και είσαι χυδαίος, τότε έχεις όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να είναι πολιτικός ηγέτης).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα