ΑΘΗΝΑ
18:48
|
05.05.2024
Συγκέντρωση χρημάτων από όλες τις Μητροπόλεις ανακοίνωσε ο προκαθήμενος της UOC, Μητροπολίτης Ονούφριος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να προσευχηθεί αλλά και να στηρίξει υλικά όλους όσοι επλήγησαν από την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Κακχόβκα την περασμένη Τρίτη, κάλεσε το ποίμνιο, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, στο κήρυγμά του την Κυριακή, από την Μονή της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

«Πριν από λίγες μέρες έγινε μια μεγάλη τραγωδία εδώ στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, το φράγμα της Κακχόβκα υπέστη ζημιά», είπε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η τραγωδία είναι μεγάλη… Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε εκείνους τους ανθρώπους που υπέφεραν ως αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας, που έμειναν χωρίς σπίτια. Για όσους πέθαναν, ο Κύριος να τους συγχωρήσει τις αμαρτίες και να αναπαύσει τις ψυχές τους. Και όσους έμειναν ζωντανοί, ο Κύριος να τους προστατεύει, να τους βοηθήσει και να τους ενισχύει. Θα υπομείνουμε τα πάντα με τη βοήθεια του Θεού», τόνισε ο Προκαθήμενος.

Προέτρεψε δε τον κόσμο να εντείνει τις προσευχές για όλους τους πληγέντες και να βοηθήσει οικονομικά, ανακοινώνοντας τη συγκέντρωση χρημάτων από όλες τις Μητροπόλεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Να προσευχηθούμε να φωτίσει ο Κύριος και να κρατήσει το χέρι εκείνων που σήκωσαν το σπαθί εναντίον μας. Να κατευνάσει ο Κύριος τις καρδιές τους για να σταματήσουν, γιατί ο πόλεμος δεν φέρνει παρά θλίψη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα