ΑΘΗΝΑ
00:07
|
01.05.2024
Στην Κένυα, η απόπειρα αυτοκτονίας είναι ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με νόμο που θεσπίστηκε από τους Βρετανούς και παραμένει σε ισχύ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 65 επιζώντες της χριστιανικής αίρεσης της Κένυας που διασώθηκαν από το δάσος Σακαχόλα κατηγορούνται για απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο της Σανζού τη Δευτέρα επειδή «προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν» αρνούμενοι να φάνε τα γεύματά τους, ενώ βρίσκονταν στο Κέντρο Διάσωσης Σατζαχανάντ.

Σύμφωνα με ένα κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία της χώρας και επικαλέστηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επιζώντες έκαναν απεργία πείνας μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου.

Η εισαγγελία ζήτησε τη Δευτέρα από το δικαστήριο να τους προφυλακίσει γιατί το Κέντρο Διάσωσης δεν μπορούσε πλέον να τους φιλοξενήσει.

«Τώρα έχουν μετατραπεί σε ύποπτους απόπειρας αυτοκτονίας. Στη φυλακή θα υποβληθούν σε ψυχική και ιατρική αξιολόγηση και θα αναγκαστούν να φάνε», ανέφερε η εισαγγελία σύμφωνα με την εφημερίδα The Star του Ναϊρόμπι. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για την αίτηση την Πέμπτη.

Στην Κένυα, η απόπειρα αυτοκτονίας είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών, πρόστιμο ή και τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 226 του Ποινικού Κώδικα. Ο νόμος θεσπίστηκε από τους Βρετανούς και πέρασε στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Ο νόμος καταργήθηκε στην Αγγλία πριν από περισσότερα από 60 χρόνια και Κενυάτες ακτιβιστές έχουν πραγματοποιήσει εκστρατείες για την ακύρωσή του, υποστηρίζοντας ότι επιβλήθηκε από μια «εξωτερική δύναμη».

Οι 65 κατηγορούμενοι λέγεται ότι είναι οπαδοί του πάστορα Πολ Μακένζι, του φερόμενου ηγέτη της αίρεσης που κατηγορήθηκε για τρομοκρατία επειδή έδωσε εντολή στους θιασώτες του να νηστέψουν μέχρι θανάτου για να «συναντήσουν τον Ιησού».

Ο Μακένζι συνελήφθη τον Απρίλιο και βρίσκεται έκτοτε υπό κράτηση. Τη Δευτέρα, οι ερευνητές ανέσυραν άλλα δέκα πτώματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που θάφτηκαν σε ρηχούς τάφους στην ιδιοκτησία 800 στρεμμάτων του Μακένζι στο δάσος Σακαχόλα στο Κιλίφι στους 284. Σύμφωνα με τις εκθέσεις της νεκροψίας, η πλειονότητα των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, πέθαναν από πείνα, ενώ άλλα στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Η εκταφή συνεχίζεται…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα