ΑΘΗΝΑ
04:00
|
30.05.2024
Το Reuters αναφέρει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία ανακατέλαβε και έθεσε υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους (έκταση αντίστοιχη της έκτασης της Σύρου) κατά την διάρκεια της αντεπίθεσής της κατά του ρωσικού στρατού, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του ουκρανικού στρατού.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να πολεμούμε για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας με τα γυμνά μας χέρια» δήλωσε ο ταξίαρχος Ολεξίι Χρόμοφ σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στις πρώτες φάσεις της επίθεσης, η οποία, όπως είπε η Ουκρανία, άρχισε την περασμένη εβδομάδα, ανακαταλήφθηκαν επτά οικισμοί στην περιοχή του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια.

Ο στρατός προέλασε κατά 3 χιλιόμετρα κοντά στο χωριό Μάλα Τοκμάτσκα στην περιοχή της Ζαπορίζια και κατά 7 χιλιόμετρα κοντά στο χωριό νότια της Βέλικα Νοβοσίλκα στην περιοχή του Ντονέτσκ , ανέφεραν αξιωματούχοι του ουκρανικού στρατού.

«Οι μονάδες και τα στρατεύματά μας προχωρούν μπροστά, αντιμετωπίζοντας σκληρές μάχες και την υπεροχή της αεροπορίας και του πυροβολικού του εχθρού», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Βαλέρι Σερσέν, άλλος εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Η Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα την ουκρανική προέλαση και λέει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες. Το Reuters αναφέρει πως μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ανακατάληψη τουλάχιστον δύο χωριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ ο στρατηγικός Διάδρομος Φιλαδέλφειας

Υπερασπιστής της Κωνσταντινούπολης ο Ερντογάν…

Μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο Μακρόν από τον Αμπάς

Επιφυλακτικός ο Όρμπαν για την θέση του Ρούτε στο ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα