ΑΘΗΝΑ
03:46
|
03.05.2024
27χρονος εργαζόμενος σε ναυπηγείο έπεσε από σκαλωσιά. Δεν έχουν αυξηθεί τα μέτρα, παρά τις καταγγελίες τονίζουν οι εργαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι με την συμμετοχή του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών μετά το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε νωρίτερα, όταν 27χρονος ελαιοχρωματιστής, ο οποίος εργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε ιδιωτικό συνεργείο, έπεσε από σκαλωσιά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Κάτω από την παρέμβαση των Συνδικάτων, που καταγγέλλουν ότι σε ολόκληρο το ναυπηγείο δεν υπάρχει γιατρός που να καλύπτει όλο το ωράριο εργασίας, οι εργασίες σταμάτησαν για σήμερα στο συγκεκριμένο Ναυπηγείο.

Για ακόμη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς γενικώς και στη ναυπηγοεπισκευή ειδικότερα, υπενθυμίζουν οι εργαζόμενοι της Ζώνης, θυμίζοντας την ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου, που σε ανακοίνωσή του πριν δύο ημέρες τονίζει ότι μετά το τελευταίο θανατηφόρο «ατύχημα» στη Ζώνη, τα άμεσα μέτρα για τα οποία υποτίθεται ότι είχε δεσμευτεί το υπουργείο Εργασίας δεν έχουν γίνει πράξη. «Ούτε οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί, ούτε η υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ έχει προχωρήσει», τονίζει το Συνδικάτο. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 οι νεκροί σε εργατικά ατυχήματα είχαν φτάσει τους 57, ενώ όλο το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104. Το 2021, οι νεκροί από εργατικά δυστυχήματα ήταν 31, το 2020, 41, το 2019 σκοτώθηκαν ή πέθαναν εν ώρα εργασίας 51 άνθρωποι ενώ το 2018 έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά 46 άτομα.

Φωτ.: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα