ΑΘΗΝΑ
23:55
|
04.05.2024
Απαιτούν εντατικοποίηση των ελέγχων και να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί (16/6) οι εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Με αφορμή τα διαδοχικά «εργατικά ατυχήματα» του τελευταίου διαστήματος, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας και καταγγέλλουν πως οι τελευταίες δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας, παρέμειναν δεσμεύσεις.

Τα σωματεία τους απαιτούν εντατικοποίηση των ελέγχων και να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο.

«Είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική η Σύμβαση γιατί μέσα σε αυτή καθορίζονται το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται για κάθε εργασία. Δεν πάει άλλο. Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε κρέας στις μηχανές των κερδών τους. Οι ζωές μας έχουν αξία και δεν τις παζαρεύουμε στην εργοδοσία», τονίζουν τα Σωματεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα